Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

POSEDARSKO SRCE Dresovi Modrića, Subašića, Vrsaljka, Livakovića, Santinija i Prše na licitaciji za pomoć Karlu Magašu

05.02.2021. 10:55


Jučer je u prostorijama NK Hrvatski Vitez Posedarje nastavljena humanitarna akcija »SVI ZA KARLA« u kojoj se prikupljaju novčana sredstva za liječenje Karla Magaša. Karlo boluje od osteosarkoma, tumora kostiju, kojem se žarište nalazi u kuku. Ta strašna dijagnoza pogodila je obitelj Magaš pred kraj 2019. godine. Inače Karlo i njegovi roditelji su rodom iz Vinjerca koji se nalazi u Općini Posedarje, a stanuju u Zadru. Kao što je poznato HV Posedarje je prije desetak dana pokrenulo prikupljanje sredstava na način da su dres svoga kluba stavili na licitaciju i na kraju su za njega sakupili 600 kuna. To ih je potaklo da akciju nastave i to na način da kontaktiraju brojne hrvatske klubove kao i hrvatske bivše i sadašnje reprezentativce te ih zamole da doniraju svoje dresove kako bi i njih stavili na aukciju te time značajno uvećali novčana sredstva za pomoć Karlu. Akcija je imala odličan odjek i mnogi su darovali svoje dresove.


Dresovi na licitaciji
U akciju su se uključili brojni nogometni klubovi diljem Hrvatske i BiH te Nogometi savez Zadarske županije koji je ustupio svoje dresove zadarskih reprezentativaca Luke Modrića, Danijela Subašića, Šime Vrsaljka, Ivana Santinija, Dominika Livakovića i Dade Prše.
Nogometni klubovi koji su za sada darivali svoje dresove su: Hrvatski Vitez Posedarje, Hajduk Pridraga, HNK Zadar, Sabunjar Privlaka, ONK Metković, Neretva Metković, Neretvanac Opuzen, Jadran Luka Ploče, Primorac Biograd, BŠK Zmaj, Uskok Klis, OSK Otok, Zagora Unešić, Kamen Podbablje, Hajduk Split, Dinamo Zagreb, Zrinjski, Široki Brijeg i Željezničar.
Prostorije NK HV Posedarja jučer je posjetio Karlo Magaš i njegova majka koji podržavaju ovu veliku akciju koju je pokrenuo klub. Pokretači akcije su Lovre Klanac i Ivan Šimurina koji su sve dresove skupili, a i ovim putem mole i ostale klubove koji se nisu priključili, a imaju želju, da se slobodno jave na Facebook i Instagram stranicu HV Posedarja ili na broj mobitela 099/520-4944 (Lovre). Akcija počinje u ponedjeljak u 20 sati na službenim Facebook i Instagram stranicama NK HV Posedarja.


Skupi lijek
– O prikupljanu pomoći i problemima s kojima se zbog bolesti susreće Karlo Magaš čuli smo na Radio Posedarju i dosjetili se da bi i mi u Hrvatskom vitezu Posedarje mogli pomoći na način da doniramo dres kluba i kroz licitaciju pokušamo sakupiti što više novčanih sredstava. Skupi lijek koji je Karlu potreban za liječenje nije na listi HZZO-a i Lovre Klanac i ja smo odlučili smo pokrenuti akciju »SVI ZA KARLA«. Došli smo na ideju nazvati brojne klubove u Hrvatskoj i izvan nje te hrvatske reprezentativce i zamoliti ih da doniraju svoje dresove. Odaziv je ogroman i presretni smo zbog toga jer to znači da ćemo, vjerujem uspjeti prikupiti što više novčanih sredstava za pomoć Karlu. Donirani su nam Modrićev, Vrsaljkov, Subašićev, Santinijev, Livaković dres i svi su s njihovim potpisima, kao i dresovi brojnih klubova. Ako je dres HV Posedarja na licitaciji dobio 600 kuna, onda vjerujem da će dresovi naših proslavljenih »vatrenih« predvođenih kapetanom Lukom Modrićem dobiti i po nekoliko tisuća kuna. Vjerujem i nadam se tome jer je cilj prikupiti što više novaca kako bi se moglo nastaviti Karlovo liječenje. Zato i ovim putem pozivam sve dobre ljude velikog srca da nam se priključe u akciji »SVI ZA KARLA« – kazao je u telefonskom razgovoru Ivan Šimurina.