Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ŠIME GRŽAN: “Sretan sam zbog Osijeka, ali Istra 1961 mi je sada prioritet”

05.02.2021. 18:15


Šime Gržan (1994.), krilni napadač Istre 1961, do ljeta ostaje u Puli, a potom dolazi u Osijek s kojim je dogovorio trogodišnju suradnju.
– Pregovori našeg kluba i brzonogog prvotimca Puljana započeli su ove zime i Šime je odmah odlučio pristati na ponudu iz Gradskog vrta. Međutim, Istra 1961 se grčevito bori za opstanak u HNL-u i trenutno nije spremna pustiti svog ponajboljeg igrača kojemu aktualni kontrakt ističe u lipnju ove godine nakon čega će biti slobodan igrač. Sada je sasvim jasno da će tada zaigrati za Bijelo-plave i tako ispuniti i svoju želju, kao i nakanu Nenada Bjelica da ga dovede u osječke redove – objavio je Osijek na klupskoj internetskoj stranici. Gržan nije skrivao želju za dolazak u grad na Dravi, a zapreka mu je bio ugovor koji ga s Istrom 1961 vezuje do kraja ove sezone.
– Sretan sam zbog dogovora s Osijekom. Više od toga ne bih komentirao jer sam i dalje član Istre 1961 s kojom želim izboriti ostanak u Prvoj HNL – rekao je Gržan koji je u redove »žuto-zelenih« preselio početkom 2016. godine. Nedavno je dobio klupski dres s brojem 100 nakon što je za sastav s Alda Drosine sakupio troznamenkasti broj nastupa. Posljednjih godina Istra se borila i izborila za ostanak u ligi, igrala je i kvalifikacije, dobila nove vlasnike, često mijenjala igrače, a u svemu tome Gržan je postao igrač bez kojeg je teško zamisliti prvi sastav. Ni ova sezona nije donijela ništa novo te su Puljani trenutačno posljednji na ljestvici.
– U Puli sam odlično prihvaćen i zadovoljan sam da je naša suradnja uvijek bila jako dobra. Rezultati su mogli biti bolji, ali nadam se da će klub i nakon moga odlaska ostati prvoligaš. Zadnji smo na tablici i neće biti lako. Međutim, puno je još utakmica do kraja i očekujem da ćemo nadoknaditi ono što smo do sada propustili.
Osvrnuo se Gržan i na zadarski nogomet.
– Svima nama koji smo igrali u Zadru je žao zbog svega što se s klubom događalo i nadamo se da će u budućnosti Zadar biti ono što je nekad bio. Zadarski sport, ne samo nogomet, može puno bolje – podvukao je Gržan.