Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Hrvatska možda ponovno na Višnjiku

Autor: Šime Ćurko

04.03.2009. 23:00
Hrvatska možda ponovno na Višnjiku

Foto: Vedran SITNICA



Iako službene potvrde nema, jedna od preostale tri kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo rukometaša, koje se 2010. održava u Austriji, mogla bi se igrati u Zadru. U HRS-u navodno postoji dobra volja; zadarsku atmosferu s kvalifikacija za Peking ne može se zaboraviti i zato Lino Červar i društvo vjerojatno ne bi imali ništa protiv ponovnog dolaska u Zadar.
Hrvatska je u kvalifikacijskoj skupini 4 i do sada je odigrala jednu domaću utakmicu, s Finskom u Zagrebu, a domaćin dvoboju s Grčkom bit će Osijek. Preostale su još dvije utakmice na domaćem terenu, s Mađarskom (14. ili 15. lipnja) te Slovačkom (17. ili 18. lipnja). Otprije se moglo čuti da se Mađare želi ugostiti u Zadru, ali to je, između ostalog, upitno i zbog termina koji je EHF odredio za tu utakmicu. Naime, 13. lipnja bi se trebala igrati peta utakmica dogiravanja za prvaka Hrvatske u košarci, barem prema rasporedu koji je objavljen na međumrežnim stranicama HKS-a. Ipak, Mađare ne treba sasvim otpisati, pitanje je samo ima li dovoljno vremena da se dvorana pripremi za rukometnu utakmicu. Ne prođu li Mađari, Zadar bi mogao biti jedan od kandidata za domaćina dvoboja sa Slovačkom.
– Natječaj za domaćina utakmica s Mađarskom i Slovačkom još traje i odluku o tome gdje će Hrvatska igrati donijet će Upravni odbor HRS-a. To je sve što mogu reći o toj temi – kaže Zlatko Škrinjar, glasnogovornik HRS-a.
Dino Bailo, direktor ŠC Višnjik, kaže da su se za trajanja SP-a u Zadru predstavnici HRS-a raspitivali o mogućnosti odigravanja jedne kvalifikacijske utakmice u Zadru.
– Tada se razgovaralo o utakmici s Mađarskom, no ništa službeno nismo dogovorili niti smo imali kasnije upite. Ne isključujemo mogućnost igranja rukometnih kvalifikacija u Dvorani Krešimira Ćosića, ali uz uvjet da termin te utakmice, bila ona s Mađarskom ili Slovačkom, ne ometa rad prve momčadi Košarkaškog kluba Zadar, koja ima prioritet u dvorani – naglašava Bailo.
Zadar je od 30. svibnja do 1. lipnja prošle godine bio domaćin rukometnim kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu, kada je Hrvatska ostvarila tri pobjede (Japan, Rusija, Alžir). Na Svjetskom prvenstvu u Zadru su se igrale utakmice skupine drugog kruga, a hrvatska reprezentacija sve svoje utakmice na tom natjecanju igrala je u Splitu i Zagrebu.
Inače, Hrvatska je u kvalifikacijama za EP do sada odigrala samo dvije utakmice (Finska 39:20, Mađarska 28:30).