Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Natjecanje pasa ptičara

Autor: Josip Prskalo

04.03.2009. 23:00
Natjecanje pasa ptičara

Foto: Josip PRSKALO



Predsjednik KU Posedarje Miljenko Žuža pozdravio je sve nazočne te im zaželio mnogo uspjeha, izrazivši nadu da će suci biti nepristrani te u korektnom nadmetanju pošteno ocijeniti sve pse koji budu na poljima u općini Posedarje


Kinološka udruga Posedarje po treći put organizira međunarodno natjecanje pasa ptičara.
Na otvaranju ovog međunarodnog natjecanja okupili su se svi natjecatelji, suci kao i gosti u restoranu “Nada” u Gornjem Poličniku.
Predsjednik KU Posedarje Miljenko Žuža pozdravio je sve nazočne te im zaželio mnogo uspjeha, izrazivši nadu kako će suci biti nepristrani te u korektnom nadmetanju pošteno ocijeniti sve pse koji budu na poljima u općini Posedarje.
Nakon uvodnog govora predsjednika Žuže, riječ je dobio predsjednik Županijskog lovačkog saveza prof. Mate Radić koji je istaknuo da je oduševljen što se nalazi upravo među ljudima koji znaju što su lov i kinologija, a naglasak je bio na tome da se svi još više druže i razmjenjuju iskustva s mnogobrojnih natjecanja kao i iz lova.
Natjecanje je otvorio načelnik Općine Posedarje Ivica Juričević, koji je svim sudionicima zaželio ugodan boravak na terenima općine Posedarje dodajući kako će zasigurno iz Posedarja ponijeti lijepe uspomene i odlične rezultate. Moramo istaknuti da je na otvorenju ovog natjecanja bilo zaista mnogo onih koji se neće natjecati, a među njima su bili i predsjednik lovačkog društva iz Benkovca Neven Jurjević, posedarskog LD-a Ive Klanac, LD-a Poličnik Rade Perić te mnogobrojni simpatizeri kinologije.
– Na ovom petodnevnom natjecanju vidjet ćemo kontinentalne ptičare te oko tridesetak otočnih ptičara, što je velika brojka natjecatelja iz Hrvatske te susjedne Italije. Delegat na ovom natjecanju je Dalibor Pešutić iz Slavonskog Broda, a suci su: Ante Bilać i Vicencije Mrđen iz Drniša, Neven Ljubičić iz Nina i Pere Pucar iz Zadra.
U subotu popodne doznat ćemo koji su psi bili najbolji.