Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Natjecanje u letu papirnatih aviona u Zadru

Autor: Irena Jurjević

04.03.2009. 23:00
Natjecanje u letu papirnatih aviona u Zadru

Foto: Filip BRALA



Uz Osijek, Rijeku, Split i Zagreb, Arsenal je ovog mjeseca mjesto održavanja kvalifikacija za nacionalno natjecanje u letu papirnatih aviona Red Bull Paper Wings. Neobično natjecanje sigurno će okupiti mnogobrojne znalce zakona aeronautike spretnih ruku. a natjecanje se održava u tri kategorije; duljini preleta, trajanju leta i akrobacijama gdje se ocjenjuju kreativnost i stil kojim papirnati avion para zrakom. Finalno nacionalno natjecanje održat će se u Splitu 28. ožujka, a dodajmo i to kako se nacionalna natjecanja održavaju u 85 zemalja, čiji će najvještiji predstavnici nastupiti na završnici svjetskog prvenstvu u travnju.
 Samo dan nakon natjecanja u letenju papirnatih aviona, u subotu 14. ožujka s početkom u 21 sat u Arsenalu će se održati koncert Zorana Predina. Koncert u Arsenalu jedan je od svega nekoliko koncerata kojima na hrvatskoj mini kazališnoj turneji Zoran Predin obilježava 30 godina umjetničkog rada. Zajedno sa sastavom The Gypsy Swing Orchestra Predin će održati koncert na kojem će izvesti sve svoje velike hitove pune romantične atmosfere. Predstaviti će i svoj novi album Inventura za koji je glazbu i tekstove na hrvatskom napisao i otpjevao Zoran sam. Prvi hit s albuma je pjesma “Ni sekunde više”, koja se već popela na visoka mjesta na hrvatskim top listama. Cijena ulaznice u pretprodaji je 50 kuna, na dan koncerta 60 kuna. Onima koji se ove večeri odluče za gastronomsko putovanje Irskom u restoranu Armory, Arsenal poklanja ulaznice za koncert. Dodajmo i to kako Prodinova turneja započinje u Pazinu 7. ožujka, a nakon koncerta u Arsenalu, glazbenik će u organizaciji “Tvornice kulture”, nastupiti i u kazališnim dvoranama Rijeke i Varaždina, te turneju završiti u Lisinskom.
Otvorena vrata Čarobne zemlje
Iste te subote u jutarnjim satima, u prostoru Arsenala otvariti će se vrata Čarobne zemlje, odnosno Land of Magic. Na svečanom otvorenju sudjelovat će omiljeni dječji likovi Fifi, Gormit i Peppa Pig, koji će s djecom igrati igre bez granica, održati mali koncert, plesati i crtati. Bit će mnogo smijeha i nagrada i djeca neće otići praznih ruku. Istodobno s proslavom za djecu, Land of Magic organizira i Zadar Open – Yugioh turnir. Nešto starija djeca imat će prilike zaigrati na prvom zadarskom turniru u ovoj megapopularnoj igri kartama i osvojiti nagrade iz bogatog fonda. Land of Magic će i nakon svečanog otvorenja redovito organizirati turnire, predstavljanja igara i druga događanja, te nuditi najnoviju i najzanimljiviju zabavu – društvene igre, akcijske figure, igre kartama, makete, mozgalice i poklone.
Četiri izložbe
Voditeljica javnog programa u Arsenalu Anamarija Portada, jučer je najavila kako ožujak donosi i već poznate plesne večeri Milonge, ali i plesnjak uz Plesni klub Studio 1 i Tempo bend. Ljubitelje argentinskog tanga, ali i sve koji Međunarodni dan žena 8. ožujka žele obilježiti odlaskom na ples, Arsenal poziva na Milongu koju, kao i do sada, organizira Plesni klub Milonga. Ulaz je slobodan, program počinje od 20 sati, a isto vrijedi i za plesnjak uz Plesni klub Studio 1 i Tempo bend koji se održava 29. ožujka. Medijski pokrovitelj je Radio 057, a plešu se standardi i latino plesovi.
Također, ovog mjeseca u Arsenalu se mogu razgledati čak četiri izložbe. Od 3. do 7. ožujka postavljena je izložba o životu eminentne osobe Mađarske revolucije posvećena prvom mađarskom premijeru grofu Batthyányju Lajosu u organizaciji Mađarskog kulturnog društva „Čardaš”. Do 21. ožujka možemo pogledati drugu po redu izložbu ‘Otočki fotografi Zadarske županije’ na kojoj dvadeset i jedan autor izlaže ukupno 71 fotografiju. Između 24. i 31. ožujka Arsenal će ugostiti izložbu udruge „Eko-Zadar” – ‘Aktivizam kroz objektiv’, a od 25. ožujka do 14. travnja bit će postavljena izložba Povijest penjanja u NP Paklenica koja u fotografijama i tekstu prikazuje 70 godina dugu povijest penjanja u ovom nacionalnom parku.
Subotom i nedjeljom od 10 do 14 u Arsenaliću se nastavljaju radionice i igraonice za djecu uz odgojiteljicu predškolske djece Maju Martinović. Radionica je namijenjena djeci od 3 godine i starijoj, a ovog mjeseca na rasporedu je učenje o vjesnicima proljeća i općenito o prirodi, te izrađivanje lutki za prste.