Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Preko Šibenika i Alkara do lige za prvaka

Autor:

04.03.2009. 23:00
Preko Šibenika i Alkara do lige za prvaka

Foto: Filip BRALA



Ne mislim da će Šibenik doći “spuštenih gaća” iako su bezbrižni oko plasmana. Upravo ta njihova rasterećenost može biti kobna za nas pa zato želimo odigrati pravu mušku utakmicu – kaže Dević


Dva kola prije kraja Borik-Puntamika se nalazi sa Svjetlošću i Trogirom na diobi četvrtog mjesta na ljestvici A-1 lige. Da je kojim slučajem kraj prvenstva, Puntamičani bi bili upravo taj četvrti putnik za Ligu za prvaka, jer u odnosu sa svojim susjedima na ljestvici imaju bolji međusobni omjer. Ipak, stvarnost je Šibenik u Jazinama u nedjelju i ta utakmica je u fokusu stručnog stožera i igrača Borik-Puntamike. Još uvijek im se sigurno vrti u glavi od poraza u Bedekovčini gdje su neslavno završili sa 18 koševa minusa. U toj utakmici zeleni nisu mogli računati na pravoga Antu Devića koji je unatoč desetodnevnoj pauzi od treninga zbog ozljede pokušao pomoći svojim suigračima, ali nekoliko minuta provedenih na zabočkom parketu ipak je bilo uzaludno.
– Distorzija skočnog zgloba koju sam zaradio nakon utakmica sa Svjetlošću udaljila me s parketa deset dana, što je unatoč mojoj velikoj želji za igrom protiv Zaboka bilo nedovoljno da pomognem suigračima. Što se tiče same utakmice, moram istaknuti da nismo ni odigrali toliko loše koliko rezultat govori, ali se jednostavno nije moglo nešto više učiniti. Razlozi su u čudnom sudačkom kriteriju i neregularnim uvjetima koji su bili u dvorani. Naime, toliko truba koliko je bilo u njihovoj dvorani, nema sigurno ni u kakvom puhačkom orkestru. Bila je takva buka da je igranje košarke bilo stvarno nepodnošljivo. Još bi pri našem napadu koristili sirenu za uzbunu koja je u našim krajevima ostala svima u sjećanju od ratnih vremena. Ne znam baš je li takvo nešto dopušteno koristiti za navijačke rekvizite – požalio se Dević na neregularnost uvjeta u Bedekovčini.
Poraz je ipak upisan, a Borikove šanse su i dalje u domeni vrlo vjerojatnog. Kako vi vidite taj rasplet?
– Postoji opcija u kojoj bismo i s obje pobjede do kraja mogli izvisiti. U tom slučaju i Dubrovnik i Svjetlost moraju pobijediti u svojim utakmicama. No, ima i nekoliko vrlo vjerojatnih kombinacija u kojima bi nam bila dovoljna i samo jedna pobjeda iz ove dvije utakmice (Šibenik, Alkar). Teško je išta prognozirati, ali mišljenje većine suigrača i moje jest da će Svjetlost biti taj jedan putnik, a četvrtog će se tražiti između nas i Dubrovčana. Raspored je težak i Dubrovčanima i Brođanima tako da je vrlo nezahvalno zaključivati išta naprečac. Ako ćemo govoriti o našim željama za nekim ishodima, onda bi nam najviše odgovaralo da u sljedećem kolu, uz našu pobjedu nad Šibenikom, Dubrovčani izgube doma od Cedevite, a da Trogir uspije iznenaditi Svjetlost u Slavonskom Brodu. Tada bismo se našli u najizglednijoj poziciji za ulazak među četiri – zabavio se prognozom Dević.
Okrenimo se onom što vas očekuje u nedjelju. Šibenik je siguran putnik u Ligu za prvaka i vjerojatno neće biti baš previše motivirani u posljednja dva kola koja im praktički ništa ne znače. Pobjeda se protiv Šibenika nameće kao imperativ.
– Sigurno da se Šibeniku ne trese pod nogama i da su oni svoje brige oko ulaska u Ligu za prvaka prebrinuli već odavno. Nama je vrlo bitno pobijediti, ali sigurno neće biti lako. Ne mislim da će Šibenik doći “spuštenih gaća” iako su bezbrižni oko plasmana. Upravo ta njihova rasterećenost može biti kobna za nas pa zato želimo odigrati pravu mušku utakmicu bez ikakvih razmišljanja tipa “lako ćemo”. To se uvijek obije o glavu. Mi smo u protekla dva tjedna stvarno naporno trenirali i siguran sam da će nam se sav taj uloženi trud negdje vratiti. Zato smo svi u klubu i dalje veliki optimisti u svezi s raspetljavanjem ovog čvora oko putnika za Ligu za prvaka – zaključio je Dević.