Brojna predavanja o mozgu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
mozak

Odjel za psihologiju Sveučilišta u Zadru tradicionalno i u kontinuitetu obilježava 'Tjedan mozga' (Brain Awareness Week). Riječ je o svjetskoj i europskoj akciji, koja se odvija u cijelom svjetu u isto vrijeme. Inicijator i glavni organizator ove manifestacije je "Dana Alliance for Brain Initiatives". Nositelj organizacije Tjedna mozga u Republici Hrvatskoj je Hrvatski institut za istraživanje mozga, dok je inicijator i glavni organizator ove akcije u Zadru Odjel za psihologiju. Tijekom Tjedna mozga organiziraju se predavanja, radionice, tribine, medijski istupi, i sl., a cilj ove manifestacije je afirmirati teme iz područja neuroznanosti, te ukazati na neminovnost daljnih multidisciplinarnih istraživanja ljudskog mozga, te važnosti očuvanja njegovog zdravlja.

Ovogodišnji Tjedan mozga se održava od 15. do 21. ožujka. Prvog dana, u ponedjeljak 15. III., Udruga studenta psihologije 'Kasper' posjetit će dječji vrtić Radost i pojasniti mališanima kako funkcionira mozak. Sljedeći dan prof. Nataša Šimić zajedno sa studentima psihologije posjetit će Dom za starije i nemoćne osobe, a tematika će biti 'O kroničnoj boli', 'Terapija glazbom-Mozart efekt' i 'Autogeni trening'. Istog dana na Radio Zadru u emisiji Izaberi zdravlje, gostovat će prof. Ilija Manenica, a govorit će o tome razlikuje li se muški i ženski mozak. Također istog dana će se u Gradskoj knjižnici održati predavanje doc. Dr. sc. Marijane Matek Sarić pod naslovom 'Mediteranska prehrana: zdrava prehrana za zdrav mozak'. U Gradskoj knjižnici će se sljedećeg dana održati još jedno predavanje, doc. Dr. sc. Pavla Valerjeva pod naslovom 'Evolucija jezika'. I ove godine će posebna pozornost biti posvećena utjecaju droga na mozak i procese u mozgu. Za širu javnost održat će se predavanje 'Droge i mozak', u suradnji s terapijskom zajednicom Cenacolo bivši ovisnici o težim drogama će iznijeti svoja iskustva. U sklopu zadarskog Tjedna mozga predavanje pod naslovom 'Genetske osnove poteškoća učenja' održat će dr. sc. Damir Letinić. I ove godine će aktivnim sudjelovanjem u radionicama djeca osnovnoškolske dobi učiti osnovne spoznaje o mozgu. Posljednjeg dana ovogodišnjeg Tjedan mr. sc. Martilda Nikolić će sa studentima psihologije posjetiti Osnovnu školu Petra Preradovića.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno