Gradonačelnik Fabijanić ne zna kako posluje Komunalno društvo Pag

Slika korisnika admin
fabijanic_njekulin
Alenka FESTINI
Očito je da su dosta opterećeni i da rade u velikom minusu - Ante Fabijanić Njekulin

Gradonačelnik Paga Ante Fabijanić na tiskovnoj konferenciji rekao kako Komunalno društvo Pag posluje s velikim minusom, a Gradu odbija dati izvještaj. "Grad ima dvije gradske tvrtke, Pag II i Komunalno društvo. O poslovanju Paga II možemo reći da je solidno i da tvrtka funkcionira. Za Komunalno društvo Pag nije nam poznato kolika ima dugovanja, no znamo da je podiglo velik kredit i da ima veliki minus u poslovanju", rekao je gradonačelnik i dodao kako je gradska uprava od direktora KD-a Ante Fabijanića Pevacića dva puta tražila kompletan izvještaj o poslovanju i o plaćama, ali on nije dostavljen.

- Očito je da su dosta opterećeni i da rade u velikom minusu, a mi ćemo na sljedećoj skupštini Komunalnog društva tražiti da se to razmotri, rekao je Fabijanić. koji je u nastavku govorio i o aktivnostima oko osnivanja Doma zdravlja Pag.

- Donesene su sve odluke, a gotov je i prijedlog statuta i sada treba raspisati natječaj za ravnatelja, rekao je Fabijanić, dodajući kako prema ugovoru sa Zadarskom županijom, Dom zdravlja Pag trebaju financirati Županija, Grad Pag te općine Povljana i Kolan, no ove potonje još nisu dostavile zadužnice. Grad Pag sufinancira Dom zdravlja s 300.000 kuna i ta su sredstva osigurana, a Dom zdravlja će raditi bez obzira na to što Povljana i Kolan nisu dostavili zadužnice. Korisnici zdravstvenih usluga s područja tih dviju općina imat će kvalitetnu zdravstvenu zaštitu u Domu zdravlja, a nadamo se da će nam se te dvije lokalne samouprave pridružiti u financiranju te važne zdravstvene ustanove, rekao je Fabijanić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno