Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Kasne plaće u Gradu Zadru

Autor: Anamarija Bilan

04.03.2010. 23:00
Kasne plaće u Gradu Zadru

Foto: Adam VIDAS



Unatoč recesiji Gradska uprava odlučila je zaposliti šest novih zaposlenika


Izgleda da se globalna recesija i zatvoreni krug dugovanja i nelikvidnosti ovih dana osjećaju i u Gradskoj upravi čijim zaposlenicima ovaj mjesec kasni plaća. Naime, plaća im je trebala biti isplaćena 1. u mjesecu, ali ni jučer im nije isplaćena na račune.
 – Plaća bi trebala biti isplaćena sutra ili preksutra. Ovaj mjesec kasni nekoliko dana jer smo imali platiti druge obaveze. Naime, svi zajedno u državi pa i u Zadru, imamo problema s likvidnošću. Nama duguju pa onda ni mi ne možemo platiti svoja dugovanja i tako se vrtimo u začaranom krugu. Ovo su krizni mjeseci u godini pa smo imali poteškoće s naplatom dugova, a tako i s isplatom naših dugova, objasnio je Zvonimir Vrančić, zadarski gradonačelnik.
Unatoč recesiji Gradska uprava odlučila je zaposliti šest novih zaposlenika. Već su bili raspisani javni natječaji za pomoćnika pročelnika za odgoj i školstvo Jose Nekića te za pomoćnika pročelnika za gospodarstvo Alana Kocipera. Izabrani su i kandidati, a konačna odluka o njihovom zapošljavanju bit će donešena nakon što prođe rok žalbe od 15 dana.
Pored ovih zaposlenika u Gradskoj upravi pripremaju još četiri javna natječaja za nova radna mjesta.
 – U Upravnom odjelu za gospodarenje gradskom imovinom želimo zaposliti jednog geodeta, kako bi sredili gradsku imovinu i zemljišta u gradskom vlasništvu. Naime, imamo dugogodišnji problem s utvrđivanjem gradske imovine i nadamo se da ćemo zapošljavanjem još jednog geodeta ubrzati rješavanje tog problema. Osim njega zaposlit ćemo jednog revizora te jednog referenta u Upravnom odjelu za provedbu dokumenata građenja i prostornog uređenja čime se nadamo da ćemo ubrzati izdavanje građevinskih dozvola, rekao je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić.
Također planiraju zaposliti dva referenta koji će raditi poslove vezane uz projekte Europske unije, odnosno koji će pratiti pretpristupne i pristupne fondove EU-a.
 – Moram istaknuti da ne zapošljavamo dodatne djelatnike jer je krajem prošle i početkom ove godine u mirovinu otišlo petero zaposlenika. Oni su imali srednju stručnu spremu, a sada tražimo da novi kandidati imaju visoku stručnu spremu čime se nadamo da će pripomoći efikasnijem radu Gradske uprave, zaključio je Vrančić.