Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kupci se vratili Pevecu

Autor: Anamarija Bilan

04.03.2010. 23:00
Kupci se vratili Pevecu

Foto: Vedran SITNICA



Do deset sati u centru je bilo već oko 3.000 posjetitelja, od kojih je njih 1.500 obavilo kupovinu


Pevecov prodajni centar kod gradskog groblja danas je otvorio svoja vrata brojnim kupcima koji su od ranog jutra čekali da prvi obave kupovinu. Pred vratima prodajnog centra prije početka radnog vremena čekalo je stotinjak kupaca kako bi prvi došli do robe koju su željeli kupiti po vrlo povoljnim cijenama. Oni ostali, koji su došli kasnije morali su se probijati kroz veliku gužvu na parkiralištu kojim gotovo da se nije moglo proći.
Kupci koji su uspjeli naći parkirališno mjesto ulazili u prodajni centar koji je vrvio kupcima, kao i u danima prije stečaja. Do deset sati u centru je bilo već oko 3.000 posjetitelja, od kojih je njih 1.500 obavilo kupovinu. Kupci su opet pokazali vjernost Pevecu i njihovim niskim cijenama. A cijene su zaista bile niske. Danas je na prigodnom sniženju bila snižena bijela tehnika tako da su, primjerice, perilice za odjeću koštale već od 800 kuna, dok su se poveći hladnjaci sastavljeni od ledenice i hladnjaka mogli kupiti već za 1.800 kuna. Zbog povoljnih cijena bijele tehnike kupci su kupovali više komada od jednom, pa se često moglo vidjeti kako guraju kolica pretrpana raznim kutijama u kojima su bile perilice, klime ili hladnjaci.
Kupuju unatoč krizi
 –  Mi smo došli jer smo čuli da će biti sniženje i kupit ćemo perilicu za robu i hladnjak. Cijene su zaista niske tako da nam se to isplati unatoč krizi, rekli su kupci koje smo danas zatekli u centru. Oni su bili tek jedni od brojnih kupaca koji kao da su jedva dočekali otvorenje ovog prodajnog centra.
Danijel Baždarić jedan je od djelatnika centra koji su jedva stizali zapisati sve narudžbe brojnih kupaca koji su željeli iskoristiti sniženje.
 – Očekivali smo navalu jer je mnogo nove robe došlo iz Splita, a ljudi su jutros čekali pred vratima da otvorimo trgovinu. Zadovoljni smo odazivom kupaca jer smo prodali gotovo svu bijelu tehniku koja je danas snižena kazao je Baždarić.
Voditelj Pevecovog prodajnog centra Denis Predovan kazao je kako se nakon tri mjeseca nastavlja rad prodajnog centra.
 – Rad ovog prodajnog centra organiziran je zahvaljujući podršci djelatnika, stečajnog upravitelja, sindikata, a najviše traženjem kupaca. Trenutno radi 50-ak zaposlenika, a ovisno o količini poslovanja prilagođavat ćemo njihov broj, kazao je Predovan. On je istaknuo kako za svaki dan planiraju nova sniženja jednog od asortimana. Međutim, koji će asortiman biti snižen neće prethodno najavljivati već će kupci morati doći u prodajni centar i vidjeti što je na sniženju. Ipak, najavio je kako će sutra biti snižena stolarija.
Predovan je dodao kako je asortiman u osnovi isti kao prije, ali su cijelo poslovanje skoncentrirali u dva centra.
Uz njega je danas na otvorenju bio i Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH-a, te Zdravko Šarić županijski povjerenik SSSH-a, zahvaljujući čijem zalaganju su sačuvana radna mjesta.
Koncepcija preustroja stečaja
 – Moram istaknuti kako je ovo plod koncepcije koju smo zastupali, a to je koncepcija preustroja stečaja, odnosno odvajanja dugova od rada prodajnih centara. U Bjelovaru se vodi stečaj, a u centrima koji imaju uvjete za rad i koji su poslovali pozitivno, rad se nastavlja. Zahvaljujući tome uspjeli smo sačuvati radna mjesta, kazao je Vedran Uranija. Dodao je kako su u sindikatu zadovoljni načinom na koji je sve završilo i smatra da je ovo svijetli primjer kako se problem u tvrtki u krizi može riješiti pozitivno.
 – Zajedničkim radom sindikata SSSH-a, stečajnog upravitelja, te upravitelja centra, kao i truda te strpljenja radnika mogu se postićii dobri rezultati, smatra Uranija. Pored njih i Vlada i ministarstvo gospodarstva dali su svoj doprinos jer su stvorili ambijent u kojem je ovakav stečaj i ovakav pozitivan ishod moguć.
Uranija je istaknuo kako su radnici dobili plaće za sijećanj dok će u travnju dobiti isplatu za tri zaostale plaće i putne troškove.