Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pepić u pismu: Lažno sam svjedočio u korist Ive Bratovića i Ante Šale

Autor: Minja Gugić

04.03.2010. 23:00
Pepić u pismu: Lažno sam svjedočio u korist Ive Bratovića i Ante Šale


Razlog zašto Ante Šale štiti svog kuma Ivu Bratovića je njemu duboko poznat i on sigurno ima potrebu, ali i obvezu da to čini, međutim, ja nemam nikakvu obvezu lažno svjedočiti – piše Bogdan Pepić


Zadarski list jučer je došao u posjed pisma kojeg je 48-godišnji Bogdan Pepić iz svoje remetinačke ćelije 18. siječnja ove godine uputio Vrhovnom sudu Republike Hrvatske, ali i svim braniteljima, tužitelju i predsjedniku Sudskog vijeća Županijskog suda u Zadru Borisu Radmanu, a u kojem on želi pokajnički status i iznosi nove detalje vezane uz presudu kojom je nepravomoćno osuđen na 13 godina zatvora.
Pepić je, kao što je javnosti poznato, osuđen 15. rujna prošle godine na Županijskom sudu u Zadru zbog udruživanja s Ivom Bratovićem, Antom Šalom, Tomislavom Petkovićem Srećom i Miloradom Troskotom Mimom zbog preprodaje najveće količine droge koju je zadarska policija zaplijenila u svojoj povijesti, a riječ je o pet kilograma heroina vrlo visoke čistoće i isto toliko smjese za miješanje.
Svi su osuđeni na višegodišnje zakonske kazne, osim Ive Bratovića koji iako prvooptuženi u cijelom slučaju, jedini oslobođen zbog nedostatka dokaza.
Upravo o njemu u pismu dugom pet stranica i pisanog rukom, piše Bogdan Pepić naglašavajući kako je Bratović glavni naručitelj i financijer cijelog posla.
Iz rukopisa smo uspjeli pročitati kako je od Petkovića doznao da “to sve financira Ivo Bratović, jer da Šale nema novca pošto je nedavno došao s robije”.
– Ovo sada izjavljujem jer ne mogu se više nositi s time da sam izdao svoju dragu obitelj te lažno svjedočio u korist Ive Bratovića i Ante Šale, kako bi Ivo bio slobodan, a ja robijao njegovu robiju. Moram naglasiti da nisam imao povjerenja u zadarsku policiju te im nisam ništa o tome izjavio jer sam se bojao da su povezani s Bratovićem i Šalom, iako su me posjetili čak u Remetincu. Razlog zašto Ante Šale štiti svog kuma Ivu Bratovića je njemu duboko poznat i on sigurno ima potrebu, ali i obvezu da to čini, međutim, ja nemam nikakvu obvezu lažno svjedočiti. Budući da Petković meni nije dao novac koji mu je Ante Šale donio, a donio je 52.000 eura za heroin i još 6.000 eura plus što je Petkovićeva provizija – vlasnik robe Ismet Bajramović, narko boss iz Sarajeva je meni i mojoj obitelji prijetio smrću ako mu ne stigne novac od robe. Poslije toga ja sam se obratio Šali i Bratoviću te ih upozorio da njihov čovjek meni nije dao novac te da se ja moram odužiti jer mi je obitelj u opasnosti – dijelovi su pisma Bogdana Pepića.
Između ostalog još je naglasio kako je “ovu dopunu s ovakvim sadržajem” poslao na Vrhovni sud te kako je obavijestio i “neke druge subjekte”, a sve s ciljem zaštite sebe i obitelji te kako bi na vrijeme upozorio policiju da svi budu dostupni ako dođe do obnove sudskog procesa, “budući da je Bratović na slobodi i posjeduje BiH putovnicu”.
Pepić je u pismu još naglasio kako je njegovo ogorčenje postalo još i veće kad se u Remetincu našao s velikim brojem kriminalaca smatrajući kako među njih ne pripada.
– Uvidio sam da stvarno ne pripadam tom svijetu te sam smogao hrabrosti da ovo napišem, jer pošteno je boriti se, a ne predati se bez borbe. Znam da će život mene i moje obitelji poslije ovoga biti težak, tj. ugrožen što se tiče sigurnosti, ali ako treba izgubiti glavu govoreći istinu i samo istinu, pa neka bude jer se nikad u životu nisam služio lažima – naglasio je još, između ostalog, u pismu Bogdan Pepić.