Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dobru priliku ne pretvoriti u novu nepriliku

04.03.2011. 23:00
Dobru priliku ne pretvoriti u novu nepriliku


Odigramo li obranu kao protiv Osijeka, možemo očekivati pozitivan ishod, no osim obrane, trebat će nam i golovi s vanjskih pozicija – kazao je Ivan Mijolović


S osvojenim bodom u  Vinkovcima, a zatim pobjedom  protiv Osijeka, rukometaši Zadra  najavili su da neće lako odustati od  utrke za ostanak u Prvoj HRL.  “Plavi” su uhvatili jednu od posljednjih prilika za održavanje koraka s Umagom i Hrvatskim dragovoljcem, momčadima koje su  trenutačno izvan zone ispadanja.  No za primarni ovosezonski cilj  sastavu iz Mocira trebat će puno  više. Trebat će im slavlja u svim  preostalim domaćim susretima, a  izgledno i s nekog od gostovanja.  Naime, tri, odnosno četiri boda  koliko bježe njihovi konkurenti,  dostižni su jedino uz preduvjet da  Zadrani uspješno apsolviraju imperativom obilježene susrete, ali i  da spomenute  momčadi stagniraju u utakmicama u kojima  njihovi porazi ne  bi spadali u red  iznenađenja.  Realizacija takvog scenarija  moguća je već  večeras (subota,  18.30), kada Zadar dočekuje  Đakovo, a Umag  i Dragovoljac  očekuju teški  ogledi sa Senjom  i Županjom.
– Imamo priliku približiti im  se, te ćemo sve  napraviti kako  bismo u 17. kolu  smanjili zaostatak na bod ili  dva. Posložili  smo se kako treba i nakon dugo  traženja pronašli  bolju formu. Nadam se da ćemo je  uspjeti potvrditi i u utakmici s  Đakovom – kaže Ivan Mijolović, s  osam golova prvo ime Zadra u  prošlotjednoj pobjedi nad Osijekom.
Lijevi vanjski domaćih smatra da  će za novo slavlje njegovog sastava  biti potrebna repriza kvalitetnog  defanzivnog izdanja, ali i dobar  učinak iza linije devet metara.
– Odigramo li obranu kao protiv  Osijeka, možemo očekivati pozitivan ishod, no osim obrane, trebat  će nam i golovi s vanjskih pozicija.  Ne smatram da će moj doprinos  biti ključan, uostalom u Vinkovcima sam zabio samo jednom, a  uzeli smo bod, no ne možemo se  oslanjati samo na prolaze. Posebno  jer i Đakovo igra agresivnu 6-0  zonu – upozorava Mijolović, koji  će najavu susreta zaključiti riječima:
– Vjerujem u momčad i vjerujem  da do kraja prvenstva možemo  ostvariti zacrtani cilj. Optimist sam  ponajviše iz razloga što imamo  kvalitetu i igrače za sam vrh ljestvice, a ne pretposljednje mjesto na  kojem se sada nalazimo. Trebamo  pobijediti Đakovo, odnosno u nadolazećim utakmicama, te na taj  način opravdati potencijal koji je  iznad rezultata. Raspored 17. kola:  Zadar – Đakovo (subota, 18.30),  Osijek – Ivančica Ivanec, Spačva  Vinkovci – Brod, Kaštela Adriachem, Mladi rudar, Županja – Hrvatski dragovoljac, Prelog – Crikvenica, Umag – Senj Wallenborn.
 


Biograđani s Olimpijom u Murteru




U 14. kolu Druge lige rukometaši  Biograda gostuju u Murteru kod  Olimpije. Vodeći Biograđani su favoriti u ovoj utakmici, no ni Vodičani,  sa deset bodova na sedmom mjestu,  nisu bezopasni. Potvrdili su to i  uvjerljivom (38:22) domaćom pobjedom protiv Opuzena u 12. kolu, a  još i više prošli vikend kada su izvukli  bod na gostovanju u Trilju (24:24).  Dovoljno razloga za oprez u Biogradu. Ivan Abramović i Ivan Protega, dva igrača koji su lani igrala za  Biograd, dio su okosnice vodičke  momčadi. Ovaj tjedan Biograđani su  protiv Zadra odigrali dvije trening  utakmice, a obje momčadi ostvarile  su po jednu pobjedu.
Z. P.