Proširena istraga protiv Mladinea i Zrnića

Slika korisnika admin
sirovina_zrnic
Miho Zrnić Marinović

USKOK je jučer  proširio istragu protiv Vinka  Mladinea i Mihe Zrnića Marinovića zbog sumnji da su  prilikom sanacije tvornice glinice u Obrovcu zlouporabama  položaja i ovlasti oštetili Fond  za zaštitu okoliša za najmanje  4,5 milijuna kuna, a Zrnićevom poduzeću Odlagalište sirovina omogućili dobit  od 9,5 milijuna kuna.

Prema priopćenju USKOK-a, po dogovoru Mladinea i Zrnića, Odlagalište sirovina ispostavljalo je Fondu  račune i privremene situacije  za već obavljene i naplaćene  radove po drugim ugovorima  o sanaciji. Primjerice, korišten  je građevinski otpad s područja Zadarske županije, a  što je već u većem dijelu sufinancirao Fond i jedinice lokalne uprave i samouprave.  Troškove za prikupljanje otpada, priopćio je USKOK, u  sanaciji tvornice Glinice prikazivali su se u privremenim  situacijama koje je odobravao  Mladineo, te su ti troškovi bili  plaćani po drugi put. Mladinea se tereti za zlouporabu  položaja i ovlasti, a Zrnić Marinovića za poticanje.

Protiv njih dvojice USKOK  je već otvorio istragu zbog  sumnji da su počinili kaznena  djela primanja i davanja mita,  zlouporaba i poticanja na  zlouporabe, te prikrivanja  protuzakonito dobivenog  novca. U toj istrazi tereti ih se  da su oštetili Fond za pet  milijuna kuna.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno