Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Gašparović prvakinja Hrvatske

04.03.2012. 23:00
Gašparović prvakinja Hrvatske


U bacanju koplja Katarina Gašparović osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske za starije juniorke bacivši spravu u trećoj seriji 46,08 m, čime je za više od dva metra popravila osobni rekord


U organizaciji ASK Split u Splitu održano je ovogodišnje Otvoreno zimsko bacačko prvenstvo Hrvatske. Na dobro pripremljenim terenima i po lijepom vremenu u kategoriji seniore, juniora i kadeta na prvenstvu je nastupilo oko stotinjak natjecatelja iz 21 kluba iz Brazila, Srbije, Slovenije i Hrvatske čime je i službeno počela atletska sezona na otvorenom. Pod vodstvom trenera Ivice Šole i Predraga Saratlije na mitingu je nastupilo i pet članova AŠK Zadar koji su ostvarili zapažen nastup, osvojivši ukupno pet medalja, jednu zlatnu, tri srebrne i jednu brončanu.
Katarina Gašparović osvojila je prvo mjesto, zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske u bacanju koplja za starije juniorke bacivši spravu u trećoj seriji 46,08 m, čime je za više od dva metra popravila osobni rekord. U istoj disciplini Josipa Lukić je osvojila drugo mjesto i naslov viceprvakinje Hrvatske bacivši koplje 32.69 m, što je njen novi osobni rekord.
U konkurenciji starijih kadetkinja u bacanju koplja Petra Maruna je osvojila drugo mjesto i naslov viceprvakinje Hrvatske s daljinom 34,90 m, što je njen novi osobni i novi klupski rekord za starije kadetkinje.
U konkurenciji mlađih juniorki Antonia Baraban je u bacanju diska osvojila treće mjesto i brončanu medalju s rezultatom 26,66 m, što je njen novi osobni rekord. Stariji junior Marin Jurjević je u bacanju koplja osvojio drugo mjesto i srebrnu medalju s daljinom 43.93 m, što je njegov novi osobni rekord. U bacanju diska Marin je osvojio sedmo mjesto bacivši spravu 32,46 m, što je njegov novi osobni rekord.
Inače atletičari AŠK-a Zadar su na do sada održanih pet državnih prvenstava osvojili ukupno već 31 medalju, od čega je 11 zlatnih.