Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

U znaku trice

04.03.2012. 23:00
U znaku trice


Treća uzastopna domaća utakmica vaterpolistima Zadra 1952 donijela je i treću u nizu pobjedu u Prvoj B ligi. Momčadi s Višnjika u petak navečer gotovo je sve bilo u znaku broja tri, pa su i nova tri boda upisali u zaostaloj utakmici trećeg kola, u kojoj su sa 13:8 nadigrali Sisciu.
U izjednačenoj prvoj četvrtini domaći su se predstavili u solidnom napadačkom izdanju, stvarajući brojne prilike pred suparničkim vratima, no dekoncentracija na njihovoj strani bazena koštala ih je konstantnog lova minimalne prednost Siščana. U ritmu pogodak za pogodak igralo se do 10. minute, kada su braća Igor i Marko Šarić s dva uzastopna gola Zadranima donijela prvu prednost (4:3), ali igrači u plavim kapicama ubrzo su ponovno prelili vodu na svoj mlin. Zona Zadra i vratar Pisk nisu bili na željenoj razini, što su njihovi protivnici sredinom druge četvrtine iskoristili za povratak minimalnog vodstva (4:5). Ipak, najsadržajnije i razdoblje u kojem su se mreže najčešće tresle vaterpolisti s Višnjika zaključit će u svoju korist. Za 8:7 na poluvremenu zaslužni su pored Šarića bili: Bobanović, Jurlina, Jadrešić iz peterca i Ančić. Razlika je za momčad Gorana Jovančevića mogla biti i veća, no Jadrešić nakon brutaliti isključenja suparničkog centra Jajčinovića nije iskoristio drugi peterac. Pogodio je gredu, isto kao i Ančić, koji je u posljednjim sekundama prvog dijela imao sjajnu priliku za 9:7.
No zato je svoju iskoristio odlično raspoloženi Marin Stipić. Junior Zadra svoj je drugi od tri gola zabio na otvaranju drugog poluvremena, rezolutno uplivavši i pospremivši za prvih plus dva domaćih. Uskoro smo gledali i novu dobru reakciju Igora Šarića, sidruna „bijelih” koji je pljesak publike izmamio golom za 10:7. Činilo se tada da bi Zadrani mogli prelomiti susret: iskoristiti plivačku nadmoć te posljednjih osam minuta dočekati rasterećeno, međutim, nekoliko zapucanih šansi u napadu gosti su kaznili povratkom na aktivna dva gola zaostatka. Sa 10:8 tako se ušlo u završnicu, no neizvjesnost je na radost tribina kratko trajala. Serijom 3-0 Zadar je preko Igora Šarića, Lakoša i Stipića postavio konačnih 13:8. Do isteka vremena ostalo je još pet minuta – premalo za novu prijetnju Siščana.


ZADAR 1952 – SISCIA 13:8


(2:2, 6:5, 2:1, 3:0)
ZADAR – Plivalište Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Mirko Goreta (Šibenik) i Igor Rozić (Zadar).
ZADAR 1952: Pisk, Lakoš 1, N. Torić, Jurlina 1, Šunjo, Raić, Jadrešić 2, Stipić 3, V. Torić, I. Šarić 3, M. Šarić 1, Bobanović 1, Curać, Ančić 1. Trener: Goran Jovančević.
SISCIA: Vukmanović, Kunčić, Ahmetagić 1, Šmit, Jajčinović 1, Cvanciger, Draganić 3, Ostrman, Sović, Sajko, Gledec 3, Miličk. Trener: Igor Kraguljac.




Jovančević: Idemo u pravom smjeru


– Bilo smo poletniji i raspoloženiji za igru, pa je šteta što utakmicu i prije nismo riješili u svoju korist. No, na kraju ne mogu bit nezadovoljan ishodom. Upisali smo uvjerljivu i zasluženu pobjedu, ponovno dajući veliku priliku igračima juniorskog uzrasta. Oni su u istom tjednu prvi put svladali vršnjake iz kluba predstavnika Jadranske lige (Jadran ST op.a.) te iznijeli velik dio tereta i u ovoj utakmici. To je dokaz da zadarski vaterpolo ide u pravom smjeru – naglasio je Goran Jovančević, trener Zadra.