Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zebić: Upaljen je alarm sa sirenom

04.03.2012. 23:00
Zebić: Upaljen je alarm sa sirenom


Ovaj poraz, a prije svega igra moje momčadi je, blago rečeno, pljuska za klub i sve one koji u njemu rade i koji se za njega bore. Da nismo imali ni dana priprema, odigrali bismo bolje nego što je to bilo protiv Šibenika – kazao je Zebić


Ne sjećamo se kada smo trenera Zadra Dalibora Zebića vidjeli tako utučenog kao ovoga puta nakon poraza njegove momčadi od Šibenika. Razloga za to ima napretek jer nakon dva proljetna poraza Zadrov strateg je u velikim problemima. Njegova momčad je protiv momčadi iz Krešimirova grada odigrala katastrofalno.
– Blago je reći da sam šokiran, mislim da to mogu kazati za sve one koji vole Zadar, a vidjeli su ovu utakmicu protiv Šibenika. Katastrofalno smo ušli u drugi dio sezone, a dva uzastopna poraza svjedoče tome u korist. Upaljen je alarm sa sirenom. Ovaj poraz, a prije svega igra moje momčadi je, blago rečeno, pljuska za klub i sve one koji u njemu rade i koji se za njega bore. Da nismo imali ni dana priprema, odigrali bismo bolje nego što je to bilo protiv Šibenika.
Zebić unatoč pokušajima nije mogao pronaći uzroke toliko loše igre njegove momčadi.
– Puno smo vjerovali u neke igrače, a da to neki od njih ne zaslužuju. Ovaj poraz nas je potpuno ogolio, nema mjesta nikakvim kalkulacijama, slijedi nam teška borba za prvoligaški ostanak. Puno posla je pred nama, prije svega velika zadaća da se dignemo iz mrtvih do utakmice s Interom. Najviše bih volio da mogu reći kako ćemo ubaciti nekoliko novih igrača, ali jednostavno ih nemamo. S istim snagama moramo ući i u utakmicu s Interom, ali s bitno promijenjenim pristupom. Jer pristup je taj koji je možda i najveći uzrok ovog poraza.
Naravno, sportski je čestitao svome kolegi na klupi Šibenika.
– Čestitke Šibenčanima na pobjedi i tri vrijedna boda. Želim im sreću i u daljnjem natjecanju. Pokazali su veliku srčanost i to im je bilo dovoljno da dođu do pobjede. A mi smo izgledali prejadno da bismo bilo što napravili u ovoj utakmici. Mi 180 minuta nismo uspjeli postići pogodak. Znali smo da ćemo teško nadoknaditi Santinija, ali Zadar je i prije čak i sa Santinijem u sastavu teško stvarao prilike. Morat ćemo krvariti da bismo došli do pobjede i to je naša realnost. U ovome trenutku najvažnije je dignuti momčad do sljedeće subote, što prije sve zaboraviti i pobijediti Inter. S puno više srca jer bez toga nema ni bodova – zaključio je Zebić.
Goran Tomić, trener prvoligaša sa Šubićevca, bio je presretan pobjedom na Stanovima.
– Presretan sam ovom pobjedom, osvojili smo tri vrlo važna boda. Znali smo da će Zadar napasti i bilo je najvažnije u tom prvom poluvremenu odbiti njihove napade i pritisak koji su vršili na našu zadnju liniju. Uspjeli smo postići taj zgoditak iz jedanaesterca i s prednošću otići na odmor. U nastavku je Zadar bio bolji, ali smo maksimalnom borbenošću uspjeli obraniti stečenu prednost i na kraju osvojiti tri velika boda koja nam donose nadu da ostanemo i sljedeće sezone prvoligaši.