Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Grad Nin u grobnice ulaže 1,5 milijuna kuna

Autor: Branko Božić

04.03.2013. 23:00
Grad Nin u grobnice ulaže 1,5 milijuna kuna


Riječ je o projektu teškom oko milijun i pol kuna čiji je nositelj Grad Nin u sklopu kojeg se na površini od 2.000 metara četvornih zemljišta, uz postojeće staro groblje, s njegove zapadne strane sad u prvoj fazi podiže ukupno 56 grobnica sa po četiri police


Kako su se stabilizirale vremenske prilike ovih je dana nastavljena gradnja novih grobnica na starom ninskom, povijesnom groblju. Riječ je o projektu teškom oko milijun i pol kuna čiji je nositelj Grad Nin u sklopu kojeg se na površini od 2.000 metara četvornih zemljišta, uz postojeće staro groblje, s njegove zapadne strane sad u prvoj fazi podiže ukupno 56 grobnica sa po četiri police. Uz grobnice gradi se i kosturnica, a po riječima voditelja ninske Komunalne službe i vršitelja nadzora nad navedenim projektom Branimira Kapovića grobnice će zainteresiranim Ninjanima i ninskim iseljenicima biti predane koncem svibnja i početkom lipnja.
Jedna grobnica koštat će u konačnici 20.000 kuna plus PDV. Budućim vlasnicima ponuđene su dvije opcije plaćanja i to u dvije rate po deset tisuća kuna i odjednom. Izvođač radova je domaće Komunalno poduzeće Komunalija i odvodnja d.o.o.