Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Miočev: Sadašnja vlast nema nijedan razvojni program

Autor: Siniša Klarica

04.03.2013. 23:00
Miočev: Sadašnja vlast nema nijedan razvojni program

Foto: Marin GOSPIĆ



Kandidat za zamjenika načelnika Mile Stojanov poziva ostatak oporbe da se ujedini i nakon 20 godina smijeni HDZ-ovu vlast


Haenesovci Zadarske županije predstavili su jučer svoga prvog kandidata za načelnika Općine u nekoj od jedinica lokalne samouprave. Riječ je o geologu Matku Miočevu, koji će u izbornu utrku krenuti s kandidatom za zamjenika načelnika Općine Pakoštane Milom Stojanovim, inače predsjednikom općinske podružnice HNS-a.
Miočev se nada da će im pomoći situacija u kojoj aktualna vlast u Općini Pakoštane nema ni jedan razvojni program. Haenesovci obećavaju da će u jednom mandatu riješiti pitanja servisne zone, marine i izmještanja štala.
Stojanov poziva i ostatak oporbe da se ujedini i nakon 20 godina smijeni HDZ-ovu vlast, jer je i do sad HNS osvajao 25% glasova u Pakoštanima.
– Posebno je poražavajuće što naselje Vrana nema vrtić, a zgrada osnovne škole u Dragama je u derutnom stanju, ističe Stojanov.
Nekadašnji saborski zastupnik i osnivač HNS-a u Pakoštanima Željko Kurtov Buš najavio je svoje povlačenje iz politike, ali će podržati kandidate svoje stranke na izborima. Buš kaže kako općina sada nema nijedan projekt koji bi današnja koalicijska vlast mogla provući za boljitak cijele općine.
Blažeković je, unatoč ispitivanju javnog mijenja koji HNS-u daje svega oko 2% na državnoj razini, uvjeren da će na predstojećim lokalnim izborima HNS ostvariti 20% bolji rezultat negoli na prošlim izborima. Predsjednica HNS-a Zadarske županije Vesna Sabolić to temelji na činjenici da je 98% Županije pokriveno stranačkim podružnicama.
– HNS je sa 44.000 članova, nakon HDZ-a, najorganiziranija stranka u Hrvatskoj, vrlo homogena i s čvrstim rukovodstvom. Organiziraniji smo i od SDP-a, HSU-a i IDS-a. No to ispitivanje rejtinga pokazuje određeno razočaranje koje proizlaze iz osobnih problema predsjednika stranke Radimira Čačića, međutim, to ćemo prelomiti na predstojećem saboru stranke, rekao je na Blažeković.