Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Ostojić: Prožvakana tema o Škvačoti u službi je predizborne kampanje

Autor: Alenka Juričić

04.03.2013. 23:00
Ostojić: Prožvakana tema o Škvačoti u službi je predizborne kampanje

Foto: Marin GOSPIĆ



Nisam iznenađen da se ova tema upravo sada pokušava aktualizirati. Ova se u Istri već prožvakana tema izvlači iz naftalina “po potrebi”, a s obzirom na aktualne okolnosti i predizbornu kampanju te dužnost koju obnašam ne iznenađuje da se ona upravo sad pokušava ponovno aktualizirati, komentirao je jučer ministar turizma Veljko Ostojić informacije HRT-a kako Državno odvjetništvo ispituje kupoprodaju atraktivnog zemljišta Škvačota u Balama.
HTV je u Dnevniku donio priču u kojoj bivši vlasnici zemljišta, obitelj Mitton, tvrdi da su to zemljište prodali Ostojićevoj obitelji, u vrijeme kada je on bio član Poglavarstva Istarske županije. I to za 860.000 kuna, nakon čega je zemljište urbanizirano i njegova cijena skočila na oko 25 milijuna kuna, a što, navodi HTV, istražuje Državno odvjetništvo.
S navedenom transakcijom i aktivnostima sam bio upoznat i djelomično uključen s obzirom da se radi o obitelji moje supruge i mogu samo potvrditi da je obitelj postupala odgovorno u odnosu na sve sudionike navedenih radnji. Osobno nisam kupio, urbanizirao, niti prodao bilo kakvo zemljište na području općine Bale, navodi Ostojić. Također je katao da je navedenu lokaciju u Balama 2004. kupila njegova šogorica s idejom da poslovanje restorana i hotela Vallsabion u Pješačanoj uvali, koji je vodila zajedno s njegovom suprugom, proširi na novi boutique hotel Vallsabion 2 na spomenutoj lokaciji u Balama.