Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Šuker: Barišić uživao najveće povjerenje

Autor: Boris Pavelić

04.03.2013. 23:00
Šuker: Barišić uživao najveće povjerenje

Foto: FAH



Premda je aktivno sudjelovao u tri predizborne kampanje HDZ-a, bivši ministar financija tvrdi da nije čuo za crne fondove ili nelegalna plaćanja, a za Fimi mediju je prvi put doznao iz novina


Je li ili nije Mladen Barišić uživao najveće povjerenje Ive Sanadera – taj je prijepor ponešto osvježio jučerašnje rutinsko svjedočenje bivšeg ministra financija Ivana Šukera na suđenju HDZ-u, Ivi Sanaderu i ostalima za izvlačenje državnoga i privatnog novca preko Fimi medije.
“Mladen je bio čovjek od najvećeg povjerenja Ive Sanadera”, familijarno je pred kraj svjedočenja ustvrdio Šuker, odgovarajući na zahtjev tužiteljice Željke Mostečak da temeljitije pojasni tu svoju ranije iznesenu tvrdnju. “To je pitanje percepcije. Barišić je često odlazio Sanaderu, pa neke geste… Možda sam i pogriješio, ali opća je percepcija bila da Sanader ima veliko povjerenje u Barišića. Mislim da su čak bili i prijatelji”, odgovorio je Šuker. Obrana je zahtijevala da sutkinja Ivana Čalić u zapisnik unese i Šukerovu relativizaciju da je “možda i pogriješio”, no tužiteljice su tvrdile da nije točno tako rekao. Sutkinja je tu rečenicu ipak unijela u zapisnik, jer Šuker jest rekao da je “možda i pogriješio”, ali iz te kratke prepirke tužitelja i branitelja bilo je očito da je Sanaderovu timu itekako stalo da Sanaderovu bliskost s Barišićem – koji je priznao krivnju i Sanadera teško optužio – svedu na što manju mjeru.