Uložili sredstva u obnovu urušene lučice, a Ministarstvo im je "pečatiralo"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Godinu dana smo bezuspješno obilazili institucije, a kad smo sami odradili posao, brzo su nas našli - Boris Perović

Nakon što su godinu dana obilazili institucije od jednih do drugih vrata, u nemogućnosti da dobiju suglasnost nadležnih, nekolicina stanovnika predjela Kolovare odlučila je uzeti stvar u svoje ruke te samoinicijativno obnoviti svoju lučicu kojoj je prijetilo urušavanje. Lučica na Kolovarama između Fontane i caffe bara Porthos postoji već sto godina, i lokalnim stanovnicima služi za držanje brodica ljeti. Sagradili su ju njihovi preci, i oni su samo željeli sačuvati dio svoje povijesti. No ubrzo ih je dočekala prijava i "pečatiranje" lučice.

- Jedan od nas, Lucio Musap, koji inače živi u Italiji, a ovdje dolazi u posjet sestri, odlučio je uložiti svoj novac i pomoći da se to obnovi. Želio je da ostanu uspomene iz njegove mladosti jer su njegov tata i djed ovdje lovili ribu. Cijela priča počela je prije tri godine kada je on tu slagao vanjsko kamenje. Nakon godinu dana, udružili smo se svi i krenuli obilaziti institucije kako bismo dobili odobrenje za obnovu lučice, no na to nitko nije reagirao, kaže jedan od inicijatora obnove lučice Leon Gjergja.

Prošle su godine ponovno poslali zamolbu za žurno dopuštenje za izvođenje radova na sanaciji lučice, jer se jedan zid u potpunosti urušio. No, tada im je poslana inspekcija iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, čiji je viši hidrograđevinski inspektor Nedjeljko Sjauš izdao rješenje o zabrani daljnjih radova na rekonstrukciji stare lučice.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno