Devčić: U NK Zadru pred blokadom se nalazi 539 djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN

Zadarska podružnica HSS-a jučer je na Narodnom trgu održala novinsku konferenciju s temom "rada i rezultata gradonačelnika Kalmete". Iako HSS nema gradskih vijećnika, napominju da im "posljednji izbori za mjesne odbore grada Zadra, odnosno 550 osvojenih glasova u svega 15 mjesnih odbora na kojima smo izašli sa samostalnom listom, daju legitimitet da u ime svojih birača komentiramo rad Gradske uprave".

Novinarima se obratila predsjednica Gradskog odbora, Irena Devčić, kazavši kako su na Gradskom vijeću bile vrlo zanimljive teme o kojima njihova stranka mora progovoriti.

- Apelirala bih na Gradsko vijeće i gradonačelnika, da se iznađu rješenja za određene probleme. Vidimo da nam je proračun sve manji i manji, u zadnje četiri godine smanjio se za oko 22,5 milijuna kuna, izdvajanja za sport i kulturu također su sve manja. Košarkaški klub Zadar nalazi se u blokadi, a Nogometni klub Zadar je pred blokadom. Dotacije za nogometni klub smanjene su od planiranih i imaju sredstava za rad još svega petnaestak dana, kako smo čuli i od Nadzornog odbora - rekla je Devčić.

Naglasila je kako ovdje nije riječ isključivo o vrhunskom sportu, iako su sportaši najveći ambasadori grada i zemlje.

- Ovdje se radi i o najmlađima, nemojmo zaboraviti da se u NK Zadru nalazi 539 djece koja svaki dan treniraju i izrastaju u zdravu djecu, u mlade sportaše koji su sklonjeni sa ceste. Obzirom da su se posljednje četiri godine rashodi za plaće zaposlenih u Gradskoj upravi povećali za deset milijuna kuna, izdvajanja za sport su u istom vremenu smanjena za 12 milijuna kuna. Zaista vjerujem da svi gradski vijećnici, oporba i pozicija na čelu sa gradonačelnikom, mogu sjesti, napraviti rebalans proračuna i iznaći sredstva da se povećaju dotacije za sport i kulturu, rekla je Devčić ovoga puta naglasak stavljajući na sport s obzirom na lošu situaciju u kojoj su se našla dva najveća zadarska kluba.

Na konferenciji je bila i vlasnica Obiteljskog poljoprivrednog gospodarstva, Drita Dunatov, koja je govorila o teškoj situaciji u kojoj su se vlasnici OPG-ova našli zbog višemjesečnih radova, čije je produljenje do 15. lipnja najavljeno na Gradskom vijeću.

- Zasad funkcioniramo kao u agoniji, a od Uskrsa će početi još veća agonija. Zamislite da sedam i pol mjeseci koliko traju radovi čovjek ne može doći u grad i kupiti povrće! Čak 90 posto mojih mušterija dolaze vrlo rijetko jer ne mogu doći na Poluotok. Parkiraju auto, odnese ga pauk, pa ih kil' blitve dođe dodatnih 800 kuna.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno