Ivo Bilić predsjednik Uprave Kentbank d.d

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Nadzorni odbor Kentbank d.d. na sjednici održanoj 11. veljače ove godine donio je odluku o imenovanju Ive Bilića novim predsjednikom Uprave Kentbank d.d.

Ivo Bilić diplomirao je vanjsku trgovinu na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Svoju karijeru započeo je 1981. godine u Komercijalnoj banci Zadar (kasnije preimenovanoj u Dalmatinsku banku d.d. Zadar) u odjelu platnog prometa za građanstvo, a kasnije i kao član Upravnog odbora. U svojoj dugogodišnjoj bankarskoj karijeri bilježi radno iskustvo u Bank Austria Creditanstalt Croatia d.d., HVB Splitskoj banci d.d., te Societe Generale Splitskoj banci d.d.

Na dužnost predsjednika Uprave Kentbank d.d. dolazi iz Hypo Alpe Adria Bank gdje je bio na poziciji člana Upravnog odbora, odgovornog za područje prodaje, kartično poslovanje i srednje i malo poduzetništvo.

Ivo Bilić na čelu Kentbank d.d. zamjenjuje Murata Sabaza, koji je s pozicije predsjednika Uprave Kentbank d.d. otišao istekom mandata.

- Zadovoljstvo i čast mi je pridružiti se izazovnom poslovnom okruženju kojeg čini mladi i perspektivni tim Kentbank d.d. Cilj mi je pridonijeti budućem razvoju banke u Hrvatskoj, a s vremenom i u regiji, te sustavno i kontinuirano raditi na unapređenju i razvoju novih usluga i slijediti strategiju banke, kako bismo dugoročno postali snažna nacionalna banka. Želja nam je dati svoj doprinos razvoju hrvatsko turskih gospodarskih odnosa i služiti kao most koji spaja gospodarstvenike obje zemlje, izjavio je novi predsjednik Uprave Kentbank d.d. Ivo Bilić.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno