Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Neslužbeno, troje od petero članova Upravnog vijeća CZSS smatraju kako rješenje problema nije smjena ravnateljice Burčul već radikalne promjene u sustavu!

05.03.2019. 10:21
Neslužbeno, troje od petero članova Upravnog vijeća CZSS smatraju kako rješenje problema nije smjena ravnateljice Burčul već radikalne promjene u sustavu!


Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb danas je dobilo odluku o izvršenim nadzorima Inspekcije Ministarstva socijalne politike i obitelji po nalogu ministrice Nade Murganić. Odluka je ispisana na 11 stranica, a u ovom trenutku, jutros od 10 sati u prostorijama Centra za socijalnu skrb članovi Vijeća bi trebali pozvati i ravnateljicu Vesnu Burčul kako bi se očitovala na prije navedenu odluku,
Istovremeno, ispred prostorija Centra pojavili su se zaposlenici, socijalni radnici te članovi Sindikata ne samo, kako bi pružili podršku ravnateljici Burčul, već i, kako bi ukazali na probleme s kojima se susreću u svom radu i koje bi trebalo rješavati, a to su nedostatak opreme za rad te manjak broja zaposlenih.
Zadarski CZSS ima 15 socijalnih radnika, a prema informacijama iz Ministarstva socijalne politike i obitelji u Zadru je broj zaposlenih puno veći nego u nekim drugim gradovima te da im realno nedostaje sedam djelatnika, a ne 20 kako su ukazivali posljednjih dana iz sindikata,
Neslužbeno doznajemo, kako je troje od petero članova upravnog vijeća zadarskog CZSS zauzelo stav kako rješenje konkretnog problema nije smjena ravnateljice Vesne burčul već radikalne promjene u samom sustavu.