Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Izlagači iz gospodarstva predstavit će profesionalne prilike

05.03.2020. 14:03


Institut za razvoj obrazovanja (IRO) i Grad Zadar organiziraju 4. Sajam stipendija i visokog obrazovanja u Zadru koji će se održati 2. travnja na Sveučilištu u Zadru, u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, od 11 do 17 sati. Na ovogodišnjem sajmu u Zadru predstavit će se više od 20 hrvatskih i inozemnih visokih učilišta, kompanije, zaklade, ministarstva, agencije, gradovi i udruge koji predstavljaju svoje studijske programe, stipendije i stručne prakse za učenike i studente. Sve informacije o programu sajma dostupne su na web-stranici Stipendije.info (http://www.stipendije.info/hr/sajam) i na Facebook stranici Tražim stipendiju (www.facebook.com/trazim.stipendiju).


«Karijere i stručne prakse
Tema 4. Sajma stipendija i visokog obrazovanja u Zadru su »Karijere i stručne prakse«, stoga će u sklopu sajma izlagači iz gospodarstva predstaviti profesionalne prilike koje nude studentima kao svojim budućim zaposlenicima. Bit će tu više od 20 izlagačkih institucija iz Hrvatske i inozemstva te inspirativni govori gostiju – stipendista, profesora i različitih profesionalaca aktivnih u zajednici.
Sajam stipendija i visokog obrazovanja jedinstven je i nezaobilazan događaj od nacionalnog značaja na kojem se predstavljaju stipendije, studijski programi, stručne prakse i šira obrazovna ponuda dostupna hrvatskim građanima za visoko obrazovanje u Hrvatskoj i inozemstvu. Osim bogate ponude za studente i učenike, sajam u Zadru ponudit će raznovrstan popratni program, namijenjen i profesionalcima u obrazovanju, učenicima, studentima i njihovim roditeljima, u sklopu kojega će se održavati predavanja renomiranih stručnjaka te razgovori o gorućim temama u visokom obrazovanju u Hrvatskoj i svijetu.


Proširivanje pristupa visokom obrazovanju
S ciljem proširivanja pristupa visokom obrazovanju te zbog uspješnijeg završavanja studija za sve one koji već studiraju, Institut za razvoj obrazovanja organizira Sajam stipendija svake godine u tri sveučilišna grada u Hrvatskoj – započinje sa sajmom na Sveučilištu u Zadru, a u listopadu se nastavljaju sajmovi u Zagrebu i na Sveučilištu u Rijeci. Stipendije, stručne prakse i različite profesionalne prilike vrlo su važan čimbenik koji može potaknuti na studiranje te pomoći svim onima koji već studiraju da uspješnije i na vrijeme završe studij, odnosno da uspješno pronađu posao nakon završetka studija i ostvare nove profesionalne suradnje. Grad Zadar primjer je proaktivne lokalne samouprave koja stipendiranjem srednjoškolaca i studenata ulaže u obrazovanje svojih građana te im na taj način olakšava upis i završetak školovanja i studiranja.