PARIZ U ZADRU Plesnom predstavom na Narodnom trgu započeo Mjesec frankofonije

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
U cijelom mjesecu ožujku očekuju nas brojna i bogata događanja
Plesna udruga »Gesta« iz Zadra, sa svojom umjetničkom voditeljicom, Nenom Jurišić, izvela je plesnu točku »Pariz« iz dramsko-plesne predstave »A Meksiko? A pas A Pariz«, koju smo za ovu prigodu preimenovali u »Pariz u Zadru«, rekla je Stanka Pera- Martinac, inače predsjednica Hrvatsko-francuske udruge Zadar
Arif SITNICA
Svečano obilježavanje Mjeseca frankofonije u Zadru započelo je plesnom predstavom udruge Gesta

Plesnom izvedbom »Pariz«, jučer je na Narodnom trgu, u poslijepodnevnim satima započelo svečano obilježavanje Mjeseca frankofonije u Zadru.

-Plesna udruga »Gesta« iz Zadra, sa svojom umjetničkom voditeljicom, Nenom Jurišić, izvela je plesnu točku »Pariz« iz dramsko-plesne predstave »A Meksiko? A pas« A Pariz«, koju smo za ovu prigodu preimenovali u »Pariz u Zadru«, rekla je Stanka Pera- Martinac, inače predsjednica Hrvatsko-francuske udruge Zadar i ravnateljica Osnovne škole Petra Preradovića te je istaknula kako plesnu grupu Gesta za ovu prigodu čine plesačice iz različitih zadarskih škola koje se uvijek s radošću zajedno sa svojom voditeljicom odazovu suradnji s njezinom školom.

Kako je objasnila Stanka Pera- Martinac, ožujak je mjesec frankofonije, koji se tradicionalno slavi u 88 zemalja svijeta, među kojima je i Hrvatska.

-Naša zadarska Hrvatsko-francuska udruga postoji već osamnaest godina i aktivna je u obilježavanju razno-raznih aktivnosti frankofonije, poručila Pera -Martinac, dodajući kako se kroz takve aktivnosti promiče učenje francuskog jezika, ali i francuske civilizacije i kulture.

Također je predsjednica Udruge najavila i bogati program frankofonaca, koji će lijepo, rasplesano i veselo obilježiti nadolazeće dane francuske kulture u Zadru. Tako će uz projekcije filmova, predstavljanje knjiga, ali i degustaciju francuskih specijaliteta, na radost svih ljubitelja francuskog jezika biti i održano predavanje poznatoga lingviste, Bernarada Cerquiglinija.

-Uz brojna i bogata događanja koja smo priredili kroz cijeli ovaj mjesec na više lokacija u gradu, istaknula bih gostovanje cijenjenoga francuskog lingvista Bernarada Cerquiglinija u kojem će zadarski frankofoni, zahvaljujući Francuskom institutu u Zagrebu, imati priliku sudjelovati u simulaciji njegove kultne emisije »Merci professeur«, posebno je istaknula Pera- Martinac.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (2 glasova)