Srijeda, 8. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Preko 220 sudionika učilo o vinima i ostalim delicijama

05.03.2020. 19:55


Cilj ove manifestacije je edukacija proizvođača vina, sira, pršuta i ostalih delicija i ugostitelja te njihovo povezivanje. Želimo što više naših delicija na stolovima restorana i ovo što radimo je već dobro prepoznato te imamo jako velik interes za sudjelovanje na ovoj konferenciji, rekao nam je jučer Dantes Begić, organizator Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca – Wine vip event, a koja je održana jučer u hotelu Kolovare. ​
Istaknuo je kako je ovaj projekt može puno pomoći turizmu te je zahvalio Županiji, Gradu te Obrtničkoj komori na potpori kao i Ministarstvu turizma, Ministarstvu poljoprivrede Republike Hrvatske i Hrvatskoj obrtničkoj komori na potpori. Naglasio je kako su na konferenciji objedinili sve aspekte – od proizvođača, vinara, vinogradara, edukatora, enologa, hotelijera te drugih turističkih djelatnika i ugostitelja kako bi se upoznali, družili i usput mnogo naučili te kušali brojne proizvode i na taj način zajednički unaprijedili kvalitetu ponude i usluge te istovremeno promovirali lokalne proizvođače.
– Ovo je četvrta godina za redom da organiziramo ovakav događaj, ali ove godine smo se proširili u čak devet hrvatskih otočnih i obalnih gradova. Osnovni cilj Međunarodne konferencije vrhunskih vinskih znalaca – Wine Vip Event je edukacija, podizanje kvalitete usluge i međusobno povezivanje proizvođača/ponuđača i ugostiteljsko- turističkog sektora, naglasio je Begić.
Dodao je kako je ove godine na konferenciju prijavljeno oko 220 sudionika, te 30-ak partnera, a koji su tijekom cijelog poslijepodneva mogli sudjelovati u radionicama i prezentacijama koje su vodili međunarodni i hrvatski predavači, sommelieri, barmeni i masterchefovi, među njima su i Mira Šemić, Dragan Jovanović, Mario Meštrović, Deniz Zembo, David Skoko, Filip Savić, Jure Andrijašević, Zoran Lukić, Suvad Zlatić Suwi, Filip Sarilar, Darjan Urdih, Damir Modrušan, Luka Dančulović i mnogi drugi. U eventu su i ove godine sudjelovale Ugostiteljska škola i Visoka škola Aspira s ciljem promocije ugostiteljskih zanimanja.
– Ovakvi događaji znače puno za zadarske obrtnike jer se na jednom mjestu mogu educirati, doći do razmjene iskustava, vještina i tako povećati kvalitetu proizvoda, a samim time i destinacije. Zbog svega toga Obrtnička komora je podržala organizaciju ovog događaja. Smatram da se cijeli život treba educirati jer se turizam mijenja na globalnoj razini te se na ovaj način proizvođači mogu prilagoditi tržištu, zaključio je Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika.