Samostalna izložba slika Snježane Anastasie Bencarić u Zajednici Talijana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Nadrealno, duboko intimno, neuhvatljivo, snovito i modro
Jedno od najčešćih pitanja koje Snježana svojim izloženim radovima postavlja jest upravo ovo: što je žena na duhovnom i tjelesnom planu, unutar bezbrojnih životnih transformacija kroz koje prolazi svatko od nas?
Arif SITNICA
Izloženo je dvadeset radova u kombiniranoj tehnici ulja na platnu, akrila i ulja na lesonitu

U Zajednici Talijana, u srijedu je u prepunom izložbenom prostoru otvorena još jedna samostalna izložba slika, zadarske slikarice Snježane Anastasie Bencarić, pod nazivom »Dalmatinke«. Tematskom izložbom koja broji dvadeset radova u kombiniranoj tehnici ulja na platnu, akrila i ulja na lesonitu, slikarica je napravila presjek od impresionizma do apstrakcije i to uz intenzivnu prisutnost plave boje, koja je već odavno, kako se moglo čuti, njezin prepoznatljiv slikarski potpis.

Uskoro škola crtanja

-Mene posebno raduje što sam danas ovdje među vama i što ste u ovolikom broju došli na moju izložbu koju sam u u suradnji sa Zajednicom Talijana organizirala povodom Dana žena, rekla je Bencarić u svom emotivnom obraćanju mnogobrojnoj publici te je nadodala kako je ova izložba ujedno i početak suradnje između njene Likovne udruge » Anastasia« i Zajednice u kojoj će uskoro pokrenuti i školu crtanja.
O izložbi koja se može pogledati do 15. ožujka, slikar Tomislav Košta u svojoj je recenziji, koju je prigodom otvorenja pročitao slikar Boris Žuža, rekao kako slikarica svojim izloženim radovima gledatelja tjera da ovisnički traga dalje, ganjajući nešto nedostižno, nešto što se bojom, potezom, širinom i dužinom platna ne može definirati.
U svojoj recenziji, Tomslav Košta posebno se osvrnuo na pitanja koja Snježana svojim izloženim radovima postavlja sebi i svima koji imaju priliku vidjeti njezine radove.
-Jedno od najčešćih pitanja koje Snježana svojim izloženim radovima postavlja jest upravo ovo: što je žena na duhovnom i tjelesnom planu, unutar bezbrojnih životnih transformacija kroz koje prolazi svatko od nas? Ne nuditi odgovore, već postavljati pitanja intimom koja vodi ruku i kist, temelj je za početak svakog kvalitetnog likovnog razgovora, poručio je Žuža iz Koštine recenzije.

Upečatljiva plava boja

Nadalje, o svojoj kolegici Košta kroz recenziju progovara i dalje te se posebno dotaknuo njezine upečatljive plave boje u slikama, ali i procesa njezinog likovnog traganja.
-Ono nadrealno, duboko intimno, neuhvatljivo, snovito i modro kroz sveprisutnu plavu boju, provlači se kroz njene radove, bilo da je riječ o težnji za plastičnim izrazom punog volumena, ili linijom koja omeđuje kontrastne ili tonske plohe, poteze uzburkane ili stilizacijski promišljene, a sve u svrhu likovne ispovijedi koja priznaje da ne zna sve odgovore, ali da je spremna probijati granice, ali i otkrivati nove osobine istine u procesu stvaranja i sazrijevanja koje nikada ne prestaje, istaknuo je Žuža.
Nakon predstavljene izložbe, svoj obol večeri dala je i dobra prijateljica autorice, pjesnikinja Jasminka Vejmelka, koja je ovom prigodom pročitala autorsku pjesmu, koju je posvetila slikarici.
U ozračju punom emocija, druženje se nastavilo uz domjenak i nakon službenog dijela programa do kasno u noć.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)