Dobili opremu za 20 vatrogasaca vrijednu 65 tisuća kuna

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Vrijedna donacija DVD-u Pag
Cilj nam je bio uz Javnu vatrogasnu postrojbu Pag opremiti i dobrovoljce DVD-a Pag da mogu djelovati i raditi na požarima i intervencijama otvorenog prostora kao back up Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Radi se o osobnoj zaštitnoj opremi za dvadeset dobrovoljaca, kazao je Orlić
RADIO PAG
Oprema za vatrogace dobrovoljce dodatno će podignuti njihovu spremnost i efikasnost

DVD Pag je, u sklopu obnove opreme za svoje dragovoljce, a u suradnji s Gradom Pagom i Vatrogasnom zajednicom Zadarske županije, kupio vatrogasnu opremu u vrijednosti 65 000 kuna. Od toga je 10 000 kn sponzorirala Vatrogasna zajednica Zadarske županije, a ostatak Grad Pag.

Predsjednik DVD-a Pag Jure Orlić je tom prigodom zahvalio zapovjedniku Javne vatrogasne postrojbe Grada Zadra Željku Šoši kao i gradonačelniku Anti Fabijaniću na uručenim donacijama.
- Cilj nam je bio uz Javnu vatrogasnu postrojbu Pag opremiti i dobrovoljce DVD-a Pag da mogu djelovati i raditi na požarima i intervencijama otvorenog prostora kao back up Javnoj vatrogasnoj postrojbi. Radi se o osobnoj zaštitnoj opremi za dvadeset dobrovoljaca. Svaki ima vatrogasne interventne čizme, dvodijelno šumsko odijelo, vatrogasnu kacigu, vatrogasnu lampu, remen, potkapu, rukavice i ruksak da se jednostavno mogu s opremom transportirati gdje god bude potrebno na ovom dijelu županije, istaknuo je Orlić.

Zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić ponovio je kako se radi o vrijednoj donaciji.
- Naši članovi DVD-a imaju bogatu povijest i mislim da će im ova oprema dobro doći i te da će u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom moći pristupiti intervencijama i gašenju požara, kazao je Fabijanić.

O nabavi nove opreme, Željko Šoša je istaknuo kako je razumljivo da pomognu DVD-u Pag.
- Iako je u Pagu sada i Javna vatrogasna postrojba, DVD je tu po tradiciji i uskočit će kad treba, tako da mogu zajedno odgovoriti svim zadaćama što se tiče vatrogasnog posla. Na kraju krajeva, kako je rekao zamjenik gradonačelnika Davor Fabijanić, ovdje je jedna povijest i tradicija jer je DVD-a Pag jedno od najstarijih vatrogasnih društava na području Zadarske županije. Želim im puno uspjeha u radu i dobru suradnju s Javnom vatrogasnom postrojbom. Pozivam i gradonačelnika i dva načelnika općina koji su suosnivači Javne vatrogasne postrojbe da vode računa kako imaju Javnu vatrogasnu postrojbu koja odgovara svim zadaćama, ali isto tako da ih financijski prate. Ove godine će biti malo teže, ali već od sljedeće godine tvrdim da ću se izboriti da dobiju kao i sve druge postrojbe oko 3,5 milijuna kuna da mogu funkcionirati, a da im gradovi i općine ne moraju izdvajati velika sredstva, kazao je Šoša, prenosi Radio Pag.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno