Područnoj školi u Diklu odobren produženi boravak djece

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Korak bliže ugodnom i poticajnom okruženju za mlade i obitelj
Autor: 
Za sada na predupisu imamo prijavljenih devet učenika prvašića, a prostora u grupi još uvijek ima. Ovim putem pozivamo i druge roditelje da se jave u OŠ Šimuna Kožičića Benje za sudjelovanje u programu produženog boravka, kazala je predsjednica MO Diklo Martina Matešić
Arhiva Zadarskog lista
OŠ Šimuna Kožičića Benje među tri je najveće škole u Hrvatskoj po broju učenika

Od sljedeće školske godine polaznici prvog razreda PŠ Diklo, koja je u sastavu osnovne škole Šimuna Kožičića Benje i njihovi roditelji imat će mogućnost za produženi boravak djece u školi. Nakon provedene ankete o zainteresiranosti roditelja za organizacijom produženog boravka, pročelnik Joso Nekić iz upravnog odjela za odgoj i školstvo podržao je tu ideju te će od školske godine 2021./2022. prvaši i njihovi roditelji imati tu mogućnost. Da je ovo za stanovnike Dikla velika stvar potvrdila nam je i predsjednica Mjesnog odbora Diklo Martina Matešić.
- Organizacija produženog boravka u Područnoj školi Diklo jedan je od koraka u nizu osiguravanja ugodnog i poticajnog okruženja za mlade i obitelj te za unapređivanje položaja obitelji s djecom i lakše usklađivanje poslovnih i obiteljskih obveza, objašnjava predsjednica Matešić te nadodaje kako je ovo samo jedan u nizu od koraka koji se radi da bi se poboljšali uvjeti života u Diklu.

Radi se na uspostavi dječjeg vrtića

- Među drugim koracima koje poduzimamo tu svakako valja spomenuti aktivnosti MO Diklo na realizaciji izgradnje i uspostave dječjeg vrtića na kojem radimo u suradnji s UO za prostorno uređenje i graditeljstvo. Već je gotov i idejni projekt vrtića, a sljedeći korak na kojem se radi je zahtjev prema nadležnom Ministarstvu za rješavanje imovinsko-pravnog pitanja zemljišta na kojem je predviđena izgradnja vrtića.
Da je za ovime postojala prijeka potreba pokazuje i sama činjenica da je inicijativa pokrenuta još tijekom prošle godine, a i to da već postoje predupisi za skupinu produženog boravka.
- Ova je inicijativa u OŠ Šimuna Kožičića Benje pokrenuta još tijekom prošle godine, no sada smo dobili i zeleno svjetlo uz punu podršku Grada Zadra i UO za odgoj i školstvo. Za sada na predupisu imamo prijavljenih devet učenika prvašića, a prostora u grupi još uvijek ima. Ovim putem pozivamo i druge roditelje da se jave u OŠ Šimuna Kožičića Benje za sudjelovanje u programu produženog boravka, kazala je Matešić i dodala kako je za sada je osigurana samo skupina za one koji na jesen kreću u prvi razred, ali postoji realna mogućnost da se sljedeće godine skupine prošire.

Među tri najveće škole u Hrvatskoj

- U program produženog boravka kreću prvi razredi, a u sljedećoj godini (2022./2023.) bi se trebali obuhvatiti prvi i drugi razredi, zaključila je Martina Matešić.
I ravnatelj matične škole OŠ Šimuna Kožičića Benje Dražen Adžić sretan je ovom odlukom te napominje kako je ovo zaista važan korak za tako veliku školu kao što je Benje.
- Potreba za skupinom produženog boravka općenito je za našu školu zaista velika jer smo mi među tri najveće škole u Hrvatskoj po broju učenika, a jedini smo u Zadru koji do sada nismo imali produženi boravak. Trenutačno u matičnoj školi nismo u mogućnosti organizirati produženi boravak jer jednostavno nemamo mjesta, nedostaje učionica, ali imamo krasnu malu školu u Diklu i ona će biti svojevrstan pilot program, govori Adžić i nadodaje kako rade sve da lokalnoj zajednici osiguraju bolje uvjete za život i rad.
- Želimo našoj lokalnoj zajednici ponuditi tu mogućnost, a PŠ Diklo revitalizirati.
Ravnatelj Adžić je također dodao kako su pretprijave upisa prvaša prošle te se 10 roditelja izjasnilo da želi upisati u PŠ Diklo.

Mjesta još ima

- Još uvijek ima mjesta i zainteresirani se mogu uključiti, dodao je Adžić i zaključio kako je ovo tek početak jer se iduće godine očekuje proširenje produženog boravka i na prvaše i drugaše.
Adžić se na kraju zahvalio i zajedničkoj ideji i velikoj potpori pročelnika Jose Nekića iz upravnog odjela za odgoj i školstvo koji je u priopćenju poslanom MO Diklo naveo kako Grad Zadar godinama podupire i potiče otvaranje novih skupina produženog boravka u svim osnovnim školama kojima je osnivač te da se ideja o realizaciji takvih skupina u OŠ Šimuna Kožičića Benje svakako podupire.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno