S europskih 2,3 milijuna kuna podignut standard bibinjskog vrtića Leptirići

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
DRUGA SMJENA Općine Bibinje uspješno završila projekt »ispunjenijeg djetinjstva«
Općina Bibinje je završila 2,3 milijuna kuna vrijedan projekt pod nazivom »Druga smjena - ispunjenije djetinjstvo« koji je u potpunosti financiran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda. Provedbom projekta omogućeno je uvođenje smjenskog rada i produljenog boravka u Dječjem vrtiću Leptirići čime je prilagođeno radno vrijeme vrtića s radnim vremenom roditelja te omogućeno dodatno stručno usavršavanje vrtićkih djelatnika, kazao je bibinjski donačelnik Šime Sekula, voditelj projekta
Šime SIKIRIĆ
Projekt predškolskog odgoja i obrazovanja

Radosna vijest za roditelje, mlade obitelji i djecu najmnogoljudnijeg naselja u Zadarskoj županiji. Općina Bibinje je uspješno i s vidljivim rezultatima završila 2,3 milijuna kuna vrijedan projekt pod nazivom »Druga smjena – ispunjenije djetinjstvo« koji je u potpunosti financiran sredstvima iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020. iz Europskog socijalnog fonda.
- Provedbom projekta omogućeno je uvođenje smjenskog rada i produljenog boravka u Dječjem vrtiću Leptirići u Bibinjama pored Sportskog centra Crljenica, čime je omogućeno usklađivanje poslovnog i obiteljskog života kroz prilagođavanje radnog vremena dječjeg vrtića radnom vremenu roditelja, kazao je Šime Sekula, zamjenik načelnika Općine Bibinje.

Predškolski odgoj i obrazovanje

- Također, projektom se omogućilo dodatno stručno usavršavanje stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću, što je povećalo kvalitetu provedbe programa predškolskog odgoja i obrazovanja, navodi Sekula, HDZ-ov kandidat na bibinjskog načelnika na svibanjskim lokalnim izborima.
- Cilj projekta je, kaže on, usklađivanje obiteljskog i poslovnog života obitelji s djecom rane i predškolske dobi kroz unaprjeđenje usluga i produljenje radnog vremena vrtića, jačanje kapaciteta odgojitelja i stručnih suradnika te daljnji razvoj postojećih i uvođenje novih programa u sustavu predškolskog odgoja.
- Rezultat projekta je bolja usklađenost radnog vremena dječjeg vrtića s potrebama roditelja, uz podizanje razine kvalitete usluga u predškolskom odgoju na korist djece, obitelji, ali i čitave zajednice, naglasio je Sekula.

Prijavljen novi natječaj

- Drago mi je da su roditelji zadovoljni, želja nam je da naš vrtić ima sve one standarde koji imaju i vrtići u razvijenim zapadnoeuropskim zemljama, te da omogućimo zaposlenim roditeljima da svoju djecu mogu ostaviti na sigurnom i da ta da djeca svoje vrijeme kvalitetno provode.
Pritom je obznanio kako se Općina Bibinje već prijavila na novi natječaj kako bi se ovaj projekt nastavio, jer su prepoznali važnost i vrijednost ovakvog projekta u našoj zajednici.
- Nadamo se pozitivnom ishodu natječaja, a do tada s ponosom mogu istaknuti kako će Općina Bibinje nastaviti financirati ovakav rad vrtića sve do odobrenja novog projekta, vjerujem na radost svih roditelja i njihovih mališana, istaknuo je Sekula.
Projektom je unaprjeđen rani i predškolski odgoj i obrazovanje dosljednom primjenom pedagoških standarda kroz pružanje smjenskog rada u dječjem vrtiću s iskazanom i opravdanom potrebom za radom dječjeg vrtića s radnim vremenom duljim od 10 sati.

Prvi europski milijuni

- Posebno sam ponosan na ovaj projekt jer je ovo prvi EU projekt Općine Bibinje i drago mi je da sam zaslužan za povlačenje prvih europskih milijuna u općinsku blagajnu. Ovim projektom osigurali smo jedan nadstandard u radu našeg vrtića, kroz rad logopeda, radionica stranih jezika i opremanja vrtića, zaposlili smo divne mlade ljude koji su dobili priliku raditi u svome mjestu i dodatno se educirati kroz razne seminare, rekao je Sekula dodajući kako je 30 mjeseci doista proletjelo, a bilo je izazovno jer je provedbu dodatno otežala pandemija covida, no, kako ističe, nisu stali.
- U trenu smo se organizirali i radili na daljinu putem našeg online vrtića. Želim zahvaliti svim djelatnicima dječjeg vrtića na povjerenju i zahvalnosti. No, najveća nagrada je kada vam priđe roditelj čije dijete pohađa naš vrtić i iskaže zadovoljstvo projektom. Smatram da su ciljevi projekta ostvareni i nadam se što bržem odobrenju nastavka ovog projekta, poručio je Sekula.

Klimatiziran i tehnološki opremljen

U sklopu projekta u proteklih 30 mjeseci, koliko je trajao projekt, pružena je kvalitetnija usluga odgojno – obrazovnog programa. Uveden je smjenski rad, uvedene su kreativne radionice stranih jezika (talijanskog i engleskog), nabavljeno je puno nove didaktičke opreme, onog što je djeci najdraže - puno novih igračaka. Također, nabavljena je oprema za uređenje dječjeg igrališta ispred samog vrtića. Zahvaljujući sredstvima iz projekta vrtić je u potpunosti klimatiziran i tehnološki opremljen, što je zasigurno pomoglo kvaliteti rada stručnjaka koji rade u dječjem vrtiću. Od početka projekta u potpunosti je opremljena kuhinja, te su djeci omogućeni topli obroci što je zasigurno podiglo standard vrtića.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno