Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Vlašić: Morat ćemo se adaptirati na česte promjene obrana

05.03.2021. 08:13


Košarkaši Sonik Puntamike večeras će protiv Zaboka otvoriti treći krug ligaškog dijela hrvatskog prvenstva. Igračima Hrvoja Vlašića suprotstavit će se zabočki »Žuti lavovi« koji su prije samo nekoliko dana stigli do iznenađujuće pobjede nad Zadrom na Višnjiku, iskoristivši umor Mršićevih momaka nakon susreta s Partizanom. Da se tu nije radilo samo o »zalutalom metku« jasno potvrđuje i nedavna domaća pobjeda protiv Splita koja je gurnula Zabočane prema sredini ljestvice i dala im snažan vjetar u leđa pred nastavak sezone.


Dobro posloženi
– Njihovi rezultati u posljednjim utakmicama jasno sugeriraju da su dobro posloženi i da imaju vrlo kvalitetan sustav igre. Igrački kadar im je pravi skup iskustva i kvalitete te je odlično vođen s klupe od strane trenera Ivana Tomasa – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Hrvoje Vlašić.
Zabok je ujedno i jedna od tek tri momčadi koje imaju stopostotan učinak protiv »Soniksa« u ovosezonskom izdanju HT Premijer lige, a podatak je tim vrjedniji znajući da su preostala dva kluba koja su dvaput svladala Vlašićeve trupe abaligaši Cibona i Gorica. Puntamičani su u oba prethodna okršaja bili ravnopravan suparnik sve do posljednjih nekoliko minuta, ali su ih brojne pogreške, izgubljene lopte i promašeni šutovi na koncu koštali bodova.


Izbjeći oscilacijeZabo
– Morat ćemo igrati s minimalnim oscilacijama želimo li ostvariti pozitivan rezultat. Prije svega ćemo se morati adaptirati na njihove promjene obrana i kvalitetno koristiti prednosti koje imamo u tim situacijama – dodao je Vlašić.
Utakmica se igra u Sportskoj gradskoj dvorani Zabok s početkom u 18 sati, uz izravan prijenos na Arenasportu.