»Zlatna lučica« za 150 djece otvara se u rujnu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
NA MLADIMA SVIJET OSTAJE
Završetak radova i opremanje novog Dječjeg vrtića Zlatna lučica s jaslicama u Sukošanu, koji će moći primiti 150 djece, predviđen je do početka nove školske godine 2021./2022., početkom rujna. U tijeku su radovi na spajanju dječjeg vrtića na kanalizaciju i odvodnju, od magistralnog cjevovoda na Jadranskoj magistrali u dužini od 240 metara, kazao je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan
Velimir Brkić
Zgrada vrtića kod škole i dvorane

U Sukošanu na lokaciji kod osnovne škole i sportske dvorane u Sukošanu, iznad Jadranske magistrale, u tijeku su radovi na izgradnji Dječjeg vrtića Zlatna lučića. Vrijednost gradnje impozantne zgrade, modernog vrtića s jaslicama, suvremeno opremljenog i s kuhinjom, malom dvoranom i dječjim igralištem iznosi 11,2 milijuna kuna, od čega su 7,5 milijuna kuna EU sredstva ili 67 posto.
- Završetak radova i opremanje novog Dječjeg vrtića Zlatna lučica, koji će moći primiti 150 djece, predviđen je do početka nove školske godine 2021./2022., početkom rujna, najavio je Ante Martinac, načelnik Općine Sukošan.
Na zemljištu površine oko 3.000 metara četvornih impozantna zgrada je visoka 10,5 metara, od čega su prizemlje i kat visoki ukupno 7,85 metara. Tlocrtna površina zgrade iznosi čak 1.025 metara četvornih.
- U tijeku su radovi na spajanju dječjeg vrtića na kanalizaciju i odvodnju, od magistralnog cjevovoda na Jadranskoj magistrali u dužini od 240 metara, kazao je Martinac.
Radove izvodi tvrtka Konektor, a prva faza radova iznosi 450.000 kuna, općinskog novca.
- Zbog nesmetanog izvođenja školske nastave neće se zatvarati put do vrtića koji vodi pokraj škole. Sad se izvodi prva faza u ukupnoj dužini od 110 metara. Završetkom školske nastave nastavit će se radovi na još 130 metara cjevovoda, objašnjava Martinac.
Kad je riječ o Aglomeraciji Bibinje - Sukošan, izgradnji kanalizacije i promjeni vodovodnih cijevi, projektu vrijednom preko 400 milijuna kuna, u tijeku je izgradnja fekalne odvodnje i rekonstrukcije postojeće vodovodne mreže starih naselja Bibinje i Sukošan, a izvode se radovi vrijedni 6.220.000 kuna bez PDV-a.

Kada krene, nema stajanja

Nulta faza Aglomeracije Bibinje - Sukošan koštala je 11,7 milijuna kuna, prva faza 24,9 milijuna kuna, aktualna u starim selima 6,2 milijuna kuna, dok je za završetak potrebno još oko 350 milijuna kuna.

- Izgradnja odvodnje ili kanalizacije te promjena vodovodnih cijevi u nastavku projekta Aglomeracija Bibinje - Sukošan s obzirom na sve veće cijene građevinskih radova koštat će preko 350 milijuna kuna. To je milenijski projekt, a obveze Bibinja i Sukošana su oko 50 milijuna kuna, rekao je Dijan.
Izgradnjom sustava odvodnje na kanalizaciju bit će spojeno čak 99,5 posto objekata u Bibinjama i Sukošanu.
- Čim se odobre sredstva i ako bude sve idealno, ponajprije s vrhunskom građevinskom operativom, sve će se završiti za četiri godine. Nema ulice ispod i povrh Jadranske magistrale koja neće u Bibinjama i Sukošanu biti prokopana, radit će se i širiti putevi, kanalizacija, mijenjati vodovodne cijevi. Kada krene, nema stajanja, zaključio je Dijan.

Ocjena: 
Nije još ocijenjeno