Lana Jurić i Tara Lovretić u »Čitanju do zvijezda«

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Učenice Medicinske idu na državno natjecanje
Autor: 
Ovom projektu priključuju se učenici koji su svjesni kako knjiga i čitanje oplemenjuje i to me veseli. Razvijene čitateljske navike su važan faktor koji govori o razvijenosti pojedine zemlje. Želim zahvaliti povjerenstvu koje je nadgledalo natjecanje, prof. Anti Ražnjeviću i prof. Tanji Serdarević i ravnateljici Aniti Basioli koja rado potiče ovakav tip natjecanja, rekla je profesorica Bačić
Učenice Lara Jurić i Tara Lovretić s mentoricom i povjerenstvom

Medicinska škola Ante Kuzmanića Zadar natjecala se u projektu »Čitanjem do zvijezda« te su se dvije učenice plasirale na državno natjecanje. Učenice Lana Jurić i Tara Lovretić osvojile su 1. i 2. mjesto u županiji. Natjecanje »Čitanjem do zvijezda« je nacionalni projekt za poticanje čitanja i promicanja kulture čitanja. Projekt se održava u Hrvatskoj, Srbiji, Mađarskoj i Sloveniji.

Zauzele prva dva mjesta

Učenice Medicinske škole odgovarale su na pitanja iz zadanih knjiga. Ove godine natjecatelji su trebali pročitati tri knjige: Stephen Chobsky »Charliejev svijet«, John Green »Gradovi na papiru« i Nicola Yoon »Sve, baš sve«. Ove se godine Županijska razina natjecanja održala 2. ožujka.
Učenice Tara Lovretić i Lana Jurić zauzele su prva dva mjesta te su tako, s odličnim rezultatom, plasirale školu na državno natjecanje koje će se održati u svibnju u Čakovcu. Njihova mentorica, Josipa Bačić izuzetno je ponosna na ostvarene rezultate svojih učenica, a zalaže se i za poticanje čitanja kod svih.
- Čitanje je spoznajno-doživljajni proces koji obuhvaća jezičnu, komunikacijsku i stvaralačku djelatnost, odnosno razumijevanje pisanih tekstova i razmišljanje o njima radi postizanja osobnih ciljeva i osposobljavanja za cjeloživotno učenje. Iz tog razloga svakomu od nas je neophodno potrebno, posebice u današnjem digitalnom okruženju gdje je itekako vidljiv pad interesa za čitanjem, posegnuti za knjigom. Ovom projektu priključuju se učenici koji su svjesni kako knjiga i čitanje oplemenjuju i to me veseli. Razvijene čitateljske navike su važan faktor koji govori o razvijenosti pojedine zemlje.
Želim zahvaliti povjerenstvu koje je nadgledalo natjecanje, prof. Anti Ražnjeviću i prof. Tanji Serdarević i ravnateljici Aniti Basioli koja rado potiče ovakav tip natjecanja, rekla je profesorica Bačić.

Ponosne čitateljice

Baš kao i profesorica, i učenice Tara i Lana iznimno su ponosne na ostvarene rezultate te su istaknule kako se trud isplatio.
- Osjećam se ponosno i sretna sam jer smo se dugo pripremali za natjecanje. Bilo je zanimljivo čitati naslove. Zahvalna sam mentorici prof. Josipi Bačić koja nam svakim danom na satovima hrvatskoga jezika usađuje ljubav prema čitanju, kazala je Tara koja je osvojila drugo mjesto, dok se njena kolegica Lana veseli državnom.
- Ponosna sam što sam osvojila prvo mjesto u županiji i veseli me činjenica da idemo na državno i da smo postigle ogroman uspjeh. Volim čitanje i ono me ispunjava, zaključila je Lana, a mi cijelom timu želimo uspjeh na državnom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno