Vrgada: Vodovod za godinu dana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vrgada
Jedan od gorućih problema Vrgade jest i pitanje odvoza otpada

Izaslanstvo Zadarske županije na čelu sa županom Stipom Zrilićem posjetilo je Vrgadu, gdje su se sastali s predstavnicima Općine Pakoštane, načelnikom Milivojem Kurtovom i predsjednicom Mjesnog odbora Vrgada Ružicom Jakšić.
Jedan od najvećih problema koji muči stanovnike ovog najjužnijeg otoka u Zadarskoj županiji svakako je pitanje vodoopskrbe. Ovom prigodom je usuglašeno da će se, kao što je i u planu već ranije izrađenog plana vodovodizacije Zadarske županije, pitanje vodoopskrbe na Vrgadi rješiti, tako da će kroz godinu dana i Vrgadini biti spojeni na županijsku vodovodnu mrežu. Time će biti olakšan život stanovnicima, a i stvoreni uvjeti za još bolji razvitak turizma u ljetnim mjesecima.
Iako je na Vrgadi već započeta izgradnja zgrade nove osnovne škole, došlo je do određenog zastoja u provođenju radova, no kako je istaknuto, i ovim tempom rada nastava će se moći održavati početkom iduće školske godine.
Već više godina se, također, ističe da su brodske veze Vrgade s Biogradom na Moru i Pakoštanima neodgovarajuće zbog broda malog kapaciteta, što posebice dolazi do izražaja u ljetnim mjesecima, no zbog trenutačnoga stanja pristaništa i nije moguće pristajanje većih brodova. Općina Pakoštane je izdvojila sto tisuća kuna za izradu projekta kojim će se kroz sljedećih godinu dana proširiti i obnoviti lučko pristanište u Vrgadi te će se tada moći pristupiti i planiranju za linijske brodove većega kapaciteta.
Kako je kazala predsjednica MO Vrgada Ružica Jakšić, razgovori su bili konstruktivni i korisni te se na Vrgadi očekuje da će svi gorući problemi otoka, u koje još spada i odvoz otpada, riješiti kroz sljedećih godinu dana. Također je na sastanku istaknuta važnost ribarske zadruge na otoku u kojoj velik broj otočana nalazi zaposlenje. Vrgadini tako, svakako, žele zadržati svoju zadrugu, a postupno i dobiti potpore za modernizaciju ribarskih brodova, o čemu je također postignuta suglasnost.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno