Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Obnova zgrade u kojoj je Klub Zadrana

Autor: Teuta Babajko Jamičić

04.04.2010. 22:00
Obnova zgrade u kojoj je Klub Zadrana


Zgrada je u vrlo lošem stanju, a suvlasnici nemaju novca za njezinu obnovu. Stoga, sklopljeni su ugovori koji koriste i onome tko je u potkrovlju i svim ostalim stanarima, odnosno korisnicima prostora u zgradi, pojašnjava Dolores Grdović-Kalmeta, pročelnica Ureda Grada


Obnavlja se zgrada u Kukuljevićevoj ulici 8 u Zagrebu gdje se nalazi Klub Zadrana. Rekonstruirat će se dvorišno i ulično pročelje zgrade, sanirati krov i oluk te ugraditi lift. Radovi će se financirati sredstvima od prodaje dijela zgrade, točnije potkrovlja.
Vlasnik stana u Kukuljevićevoj u Zagrebu gdje je smješten Klub Zadrana je Grad Zadar. U zgradi je sedam stanova, a svi suvlasnici su se usuglasili oko prodaje potkrovlja koje u njihovom zajedničkom vlasništvu. Kupoprodajnim ugovorima između vlasnika svih stanova utvrđeno je kako će kupac, Nova kuća d.o.o. na ime kupoprodajne cijene izvesti radove na zgradi koji uključuju uređenje dvorišnog i uličnog pročelja zgrade, izmjenu pokrova i oluka te ugradbu lifta.
– Zgrada je u vrlo lošem stanju, a suvlasnici nemaju novca za njezinu obnovu. Stoga, sklopljeni su ugovori koji koriste i onome tko je u potkrovlju i svim ostalim stanarima, odnosno korisnicima prostora u zgradi, pojašnjava Dolores Grdović-Kalmeta, pročelnica Ureda Grada.
Grad Zadar je za svoju sedminu dobio 106.000 kuna. Kako se ne bi dogodilo da Grad Zadar bude u povlaštenom položaju u odnosu na ostale suvlasnike time što je za svoj udio potkrovlja isplaćen u novcu, a po završetku radova ujedno i dobiva novu vrijednost, za svoju nekretninu, Grad će sredstvima dobivenim od prodaje svog udjela potkrovlja također sudjelovati u financiranju predmetnih radova.