Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

U Sv. Šimi molili krunicu za generale

04.04.2011. 22:00
U Sv. Šimi molili krunicu za generale


Bog je uvijek na našoj strani. Pitanje je jesmo li mi na njegovoj strani, kazao je sinoć fra Antun Badurina predvodeći sv. misu u zadarskoj crkvi Sv. Šime. Nastavak je to molitvenog lanca ponedjeljkom “Krunicom za pravdu – molitva za nevino utamničene hrvatske generale”.
Na inicijativu svećenika Zadarske nadbiskupije, a blagoslovom sad blagopokojnog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe, molitva “Krunicom za pravdu” započela je prvog petka u mjesecu listopadu 2009. godinu u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima, rodnoj župi generala Ante Gotovine.
– Molimo da se ostvari i ispuni volja Božja kako bi se pokazala ljubav. Volja se Božja poistovjećuje s ljubavlju, i obratno. Bog želi da ga ljubimo i da se ljubimo. Tako bi naša ljubav trebala biti bez mjere, posvemašnja i obuhvatna. Kako stoji u Evanđelju: svim srcem, svom dušom, svim umom, svom snagom. To je savršena ljubav koja posve zahvaća i obuhvaća čovjeka. A dobro nam je poznato da svaka prava ljubav uključuje i davanje, poručio je fra Antun pošto je pozvao jeokupljene da istinski mole za pravednu presudu hrvatskim generalima u Hagu.
– Molimo Boga, jer drugih nemamo, za sve naše branitelje koji su zatočeni i sve one kojima je uskraćena pravda. Molimo te Gospodine budi uz naše generale u zatvorima. On nas, svoju djecu, nikada ne ostavlja niti zaboravlja. U ljubavi prema Gospodinu, u nježnosti i potpunom predanju Bogu u ruke, u služenju bližnjima, u prvotnom traženju nebeskog Kraljevstva i primanju svega – i dobra i zla – od Boga, svjesni da on neće svojih nikada ostaviti, ni u dobru ni u zlu, već da će nas uvijek vodili, zaključio je fra Antun Badurina, franjevac trećoredac-glagoljaš iz samostane i crkve Sv. Mihovila u Zadru.
Molitva za zatočene generale i sve hrvatske branitelje nastavlja se i sljedećeg ponedjeljka u 18 sati u crkvi Sv. Šime.