Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Uređena igrališta u Lišanima i Ostrovici

04.04.2011. 22:00
Uređena igrališta u Lišanima i Ostrovici


Prostor općine Lišane Ostrovičke od jučer je bogatiji za dva dječja igrališta u mjestima Lišane Ostrovičke i Ostrovica, a Općina za komunalni priključak malčera. Projekte su zajednički proveli i financirali Općina Lišane Ostrovičke i UNDP, a njihova zajednička vrijednost je 155 tisuća kuna.
Obnovom dječjeg igrališta u Lišanima Ostrovičkim, koje se nalazi u blizini vrtića Zlatni ključić gdje dnevno boravi 20 djece, povećat će se sigurnost djece i mladih na tom području. Osim uređenja dječjeg igrališta postavljena su i dva koša za košarku i stol za stolni tenis uz osnovnu školu «Ivan Goran Kovačić». U Ostrovici su otvaranjem dječjeg igrališta petoro djece konačno dobila prikladan prostor za igru. Komunalni priključak, malčer, omogućit će čišćenje i održavanje 40-ak kilometara makadamskih i poljskih putova.
– Otvaranjem novih sadržaja za djecu i mlade povećava se kvaliteta korištenja njihovog slobodnog vremena. Upravo oni zbog slabe gospodarske razvijenost ovog područja predstavljaju jednu od najugroženijih socijalnih skupina, rekla je voditeljica ureda UNDP-a u Zadru Ivana Laginja.
– Vrijednost malčera ja za nas neprocjenjiva jer će omogućiti spajanje svih dijelova općina i obrađivanje poljoprivrednih površina koje do sada nisu bila dostupna, rekla je načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević.
Ovi projekti provode se u okviru programa UN-ovog fonda za ostvarivanje Milenijskih ciljeva razvoja. Fond je osnovala španjolska vlada 2006. godine kako bi podržala nastojanja nacionalnih vlada u ostvarivanju osam milenijskih ciljeva razvoja za 21. stoljeće: suzbijanje siromaštva i gladi u svijetu, unaprjeđenje obrazovanja i zdravlja, ravnopravnost spolova, smanjenje stope smrtnosti djece, borba protiv AIDS-a, malarije i drugih bolesti, zaštita okoliša i razvijanje partnerstva s privatnim sektorom.