Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Žorić: Na manjim utakmicama se osvaja prvenstvo

04.04.2011. 22:00
Žorić: Na manjim utakmicama se osvaja prvenstvo


Nije tajna da želimo osvojiti prvenstvo koje se osvaja upravo na malim utakmicama kao što je ova protiv Borik-Puntamike – kazao je Žorić
Mravi iz Trnskog došli su u Zadar još jučer što svjedoči o ozbiljnosti koju su unijeli pred sraz sa Borik-Puntamikom. Iako su mnogo kvalitetniji ne želi se ništa prepustiti slučaju te se dovesti u situacije u kakve su upadali Cibona i Cedevita. Dolazak Zagrebaša u Donatov grad najviše se sigurno svidio Zadraninu u Zagrebovom dresu Luki Žoriću. Njemu je ova sezona posljednja u Zagrebovom dresu i želja mu je s naslovom prvaka države otići u Unicaju iz Malage čiji će član biti od jeseni. Za trasirati naslov bit će bitno uzeti dva boda u Jazinama protiv borbenih Puntamičana.
– Dobili su Cibonu, Cedevita im se provukla što nam je najbolje upozorenje da moramo ući protiv Puntamičana s maksimalnom ozbiljnošću. Na ove tzv. manje utakmice treba neko vrijeme za prilagodbu, pa smo već u Zaboku osjetili da se treba dobro pomučiti za pobjedu. U Nlb ligi je bilo lakše zbog činjenice da smo znali što koji igrač igra dok se protiv A-1 ligaša treba prilagoditi i naći pravu petorku koja će funkcionirati na najbolji način.
Očekuje vas jedna atipična hrvatska momčad koja velike nade polaže na požrtvovnost, agresivnost i zajedništvo na terenu.
– Način na koji igra Borik-Puntamika je već uhodan dugi niz godina. Poznam trenera Nevena Plantaka koji me je trenirao dok samo bio u mlađim kategorijama i kakav je bio onda takav je danas. Taj put kojim on ide je za ovu momčad Borik-Puntamike jedini ispravan i kad su na maksimumu jako ih je teško pobijediti. Ipak dobro smo se pripremili za sve njihove zamke koje će pokušati u večerašnjoj utakmici.
Vaša prednost bi se mogla najviše izraziti pod obručima gdje ordinirate vi i Kasun.
– Koncepcijski ne odgovaraju oni nama, ali ni mi njima. Naša predbost je sigurno pod košem gdje imamo više kvalitetnih igrača i tu ćemo probati što više napadati. Mislim da ćemo zanti iskoristiti sve te naše prednosti.
Uz žestoke Puntamičane dočekat će vas i pune Jazine.
– Lijepo je kad je dvorana puna te bez obzira što publika neće biti na našoj strani nećemo bar morati slušati škripu parketa. Atmosfera će konačno biti prava košarkaška i to me jako veseli.
Zagreb je ove sezone najavio pohod na prvenstvo koje bi mu donijelo i plasman u Euroligu.
– Idemo utakmicu po utakmicu te ne želimo si stvarati veliki pritisak. Ipak nije tajna da želimo osvojiti prvenstvo koje se osvaja upravo na malim utakmicama kao što je ova protiv Borik-Puntamike – kazao je na kraju Žorić.