Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zvonko Bušić prvi na listi HSP-a “Dr. Ante Starčević”

04.04.2011. 22:00
Zvonko Bušić prvi na listi HSP-a “Dr. Ante Starčević”


Svi kandidati na listi u IX. izbornoj jedinici bit će poznati u lipnju nakon sjednice Predsjedništva, rekao je koordinator za IX. izbornu jedinicu Mladen Meštrović
Zvonko Bušić bit će prvi na listi za Hrvatski sabor Hrvatske stranke prava „Dr. Ante Starčević” u IX. izbornoj jedinici, izvijestio je Mladen Meštrović, član Predsjedništva HSP „Dr. Ante Starčević” i koordinator za IX. izbornu jedinicu.
Ranije je bilo najavljivano kako bi Bušić mogao biti nositelj liste u IX. izbornoj jedinici, no na sjednici Predsjedništva održanoj prošlog vikenda donesena je odluka prema kojoj će predsjednica stranke Ruža Tomašić biti nositeljica lista u svim izbornim jedinicama.
-Svi kandidati na listi u IX. izbornoj jedinici bit će poznati u lipnju nakon sjednice Predsjedništva. U međuvremenu obavljam razgovore s predsjednicima Županijskih vijeća i drugim dužnosnicima stranke, kao i s potencijalnim kandidatima. Neće svih 14 kandidata biti članovi stranke, nego ćemo na listi imati i osobe koje su ostavile svoj pečat u gospodarskom, sportskom i kulturnom životu, rekao je Meštrović dodajući kako je stranka osnovala i savjetodavno tijelo čiji su članovi eksperti na poljima u rasponu od umjetnosti i sporta do ekonomije. U tom se savjetu među ostalima nalaze i ekonomist Marko Grubišić, kirurg Ante Čizmić, dizajner Boris Ljubičić, te književnica i glazbenica Lidija Bajuk.
-Mi nismo kao drugi političari koji misle da znaju sve o svemu. Želimo od ljudi s iskustvom u različitim područjima čuti smjernice koje će unaprijediti naš program za izvlačenje Hrvatske iz moralne i političke krize, kazao je Meštrović.
Na upit koje će biti njegovo mjesto na listi, odgovorio je kako će „na listi sigurno biti”, no kako ga sada kao koordinatora, prvo čeka posao izrade plana kampanje i pripreme članova stranke da se na terenu uključe u kampanju.
U priopćenju koje je nakon sjednice Predsjedništva uputio glavni tajnik stranke Pero Ćorić navodi se kako „Predsjedništvo stranke upućuje javni poziv svim domoljubnim snagama da se priključe projektu „Pravaški kišobran”.
-Poziv se upućuje svim političkim strankama, udrugama i istaknutim pojedincima koji pripadaju istom ili sličnom političkom svjetonazoru koji baštini i provodi HSP „Dr. Ante Starčević”, te da pod našim „Pravaškim kišobranom” zajednički izađemo na predstojeće parlamentarne izbore i zatražimo povjerenje birača, zaključuje su u priopćenju.
Na upit odnosi li se poziv i na HČSP i A-HSP kojima je propala suradnja s HSP-om Danijela Srba, Meštrović je odgovorio kako se poziv ne odnosi ni na jednu od spomenutih stranaka.
-Poziv je upućen svim domoljubima pravaškog i demokršćanskog uvjerenja kojima je Hrvatska u srcu a ne u džepu, odgovorio je Meštrović pojašnjavajući kako se to odnosi na članove udruge HRAST, te se u nekim izbornim jedinicama s pojedinim članovima udruge vode razgovori o njihovom sudjelovanju na listama.