Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jorge Ramos: Neka nas ljubav pokreće u životu

04.04.2012. 22:00
Jorge Ramos: Neka nas ljubav pokreće u životu


U župi Bezgrešnog začeća BDM u Zadru na Puntamici od utorka 3. do subote 7. travnja boravi mons. Jorge Ramos, svećenik iz Portugala koji je prelaturu Opus Dei (Djelo Božje) pokrenuo u Hrvatskoj, 2003. godine, otkad živi u Zagrebu. S njime su došli i mladi iz različitih župa u Zagrebu koji imaju kontakt s Opus Dei. Među njima je i dvadesetčetverogodišnji Angel Gonzalez iz Tenerifa na Kanarskim otocima u Španjolskoj koji živi i radi u Zagrebu. Mons. Jorge Ramos je bio voditelj Opusa Dei u Hrvatskoj do prije dvije godine. Sadašnji voditelj Opusa Dei u našoj domovini je Jose Peguera iz Španjolske.   
– Bio sam više puta u Zadru. Ovdje smo došli na jednu malu konvivenciju s mladima iz Zagreba. Oni se u Zagrebu redovito susreću tijekom duhovnih obnova, raznih susreta i sredstava za obrazovanje, izleta, razmatranja. Imaju i duhovno vodstvo, mogu se ispovijedati. Mladi na ovaj način žive zajedništvo i sada su odvojili neko vrijeme tijekom praznika za duhovno obrazovanje.
 Želimo ovdje živjeti Sveto trodnevlje te se susresti s ljudima različitih uzrasta kako bi im prenijeli bitne ciljeve Opusa Dei. To je put posvećivanja u svakodnevnom životu, radu i obitelji i poziv da svi tražimo svetost u malim stvarima, u svojim dužnostima. “Čini što si dužan i budi sav u onom što činiš.” – rekao je sveti Josemaria Escriva. To je sažetak duha Opusa Dei. To jest, pozvani smo živjeti svaki trenutak u svetosti. Odnosno, truditi se tražiti svetost i izvršiti svoje dužnosti u ljubavi prema Isusu i Bogu, kazao nam je u razgovoru mons. Jorge Ramos uputivši zatim poruku vjernicima.
– Sve što činimo, mislimo i radimo trebamo činiti radi Boga i iz ljubavi prema njemu. To je glavna poruka Josemarie Escriva. Neka ljubav bude ona snaga koja nas pokreće u životu. To je ljubav prema Bogu i drugima. Onda sve činimo iz ljubavi. Kada učinimo nešto iz ljubavi, i male stvari postaju velike.
VIŠE U SUTRAŠNJEM BROJU ZADARSKOG LISTA