"Ostvarili smo 7,7 milijuna kuna viška"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ
Realno povećanje u odnosu na 2011. godinu je 20,5 milijuna, istaknula je pročelnica Grozdana Perić

Ponosan sam što je u ovim vremenima krize i recesije Grad Zadar u 2012. poslovao s viškom prihoda od 7.759.000 kuna. Grad Zadar dolazi u stabilne vode i spreman je za daljnje razvojne projekte. Imamo brojke i za prva tri mjeseca ove godine i one pokazuju tendenciju viška prihoda nad rashodima i smanjenje ukupnih obveza. Stanje je dobro i krećemo prema boljem, rekao je zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić na sjednici Gradskog vijeća tijekom rasprave o rasporedu viška sredstava ostvarenih u prošloj godini.

SDP-ov vijećnik Šime Vulelija je ustvrdio kako je ukupno ostvareni prihod od prodaje stanova nad kojima je postojalo stanarsko pravo u iznosu od 4,9 milijuna kuna trebao poslužiti za vraćanje ranije nenamjenski potrošenih sredstava stečenih upravo od prodaje ovih stanova.

- Umjesto toga vi ovo zatvarate sa 4.492.000 kuna, a što se tiče 3.165.000 kuna koji idu za pokriće manjka prihoda ostaje nedefinirano koje stavke time zatvarate unutar nespecificiranih 90 milijuna kuna ukupno akumuliranog manjka i onda, uostalom, preneseni manjak u 2013. godinu nije 82, nego 87 milijuna kuna, rekao je Vulelija kojem je Perić odgovorila da je dio spomenutih sredstava vraćen namjeni, odnosno uložen u izgradnju socijalnih stanova i stanova iz poticane stanogradnje, s obzirom na to da je "u 2011. i 2012. iz tekućeg priljeva 11 milijuna kuna potrošeno za tu namjenu".

Iznoseći izvještaj o izvršenju gradskog proračuna u 2012., Perić je podsjetila kako su ostvareni prohodi u iznosu 329,5 milijuna kuna, dok su rashodi iznosili 321,8 milijuna kuna.

- Ako to usporedimo s 2011. godinom, kada je neto prihod bio 309 milijuna kuna, to je realno povećanje od 20,5 milijuna. Porasli su prihodi od poreza, i to ne samo od prireza, koji iznosi 16 milijuna kuna. Rasli su i prihodi od poreza na kuće za odmor, na tvrtku, na nekretnine, na potrošnju, kao i prihodi od komunalne naknade i komunalnog doprinosa

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno