Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

DJEČAKU IZ MASLENICE POMOĆI ĆE MILINI RODITELJI: Dat će 400 tisuća kuna od prodaje kuće. Šimune – tvoj anđeo se zove Mila!

05.04.2019. 09:52
DJEČAKU IZ MASLENICE POMOĆI ĆE MILINI RODITELJI: Dat će 400 tisuća kuna od prodaje kuće. Šimune – tvoj anđeo se zove Mila!


Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400 tisuća kuna čim im novci sjednu na račun. Ja sva još drhtim… Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek i što pored svoje muke vidiš i tuđu, napisala je Iva Funtek.
Otac malene Mile Rončević javio se na Facebooku ženi koja je pozvala na pomoć dječaku Šimunu Petru Maruni i obećao da će od novca dobivenog prodajom svoje obiteljske kuće izdvojiti 400 tisuća kuna kako bi pomogao da se plati njegovo liječenje. Šimun Petar Maruna dječak je iz Maslenice, iz skromne obitelji, koja jedva uspijeva plaćati dječakovo liječenje.
Šimun Petar se, naime, već dugo bori s opakom bolešću: počelo je sa rakom na mozgu, zbog čega je 2011. godine operiran u Zagrebu, ali 2016. godine, na žalost, dječaku se tumor vratio.
– Šimun Petar odlazi u Grčku na tomoterapiju te nakon dva mjeseca bolest dobiva progres koji Šimuna čini nepokretnim. Dječak sad ima i zatajenje bubrega te ima katetere i već duže od godinu dana je na palijativnoj skrbi, napisala je na facebooku Iva Funtek, pozivajući javnost u pomoć.
Šimun ima još dvojicu braće i sestru koja studira, obitelj živi u podstanarsko smještaju, a jedina su im primanja očeva mirovina.
– Ova skromna obitelj iz Maslenice nikad nije tražila pomoć, već se borila sama, do sada kad je mama odlučila dignut kredit da bi mogla priuštiti Šimunu potrebne stvari, kao što su skupi vitamini i ostale stvari koje bolnica na žalost ne pokriva. Samo put ih košta tisuću kuna, svaki tjedan. Na izmaku su snaga. U prilogu stavljam povijest bolesti i sliku, uz dopuštenje mame koju sam zamolila za ovo, napisala je Iva Funtek.
Ubrzo joj se, tvrdi, javio otac male Mile Rončević – Marin Rončević.
– Upravo mi se javio tata od naše male Mile. Mila je dobro Bogu hvala. Tata Marin Rončević je odlučio donirati 400 tisuća kuna čim im novci sjednu na račun. Ja sva još drhtim… Marine moj, hvala ti. Hvala ti što si čovjek i što pored svoje muke vidiš i tuđu, napisala je Iva Funtek.