Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

PRVA LIGA Puntamičani obranili Jazine

05.04.2019. 08:35
PRVA LIGA Puntamičani  obranili Jazine


Košarkaši Sonik-Puntamike svladali su momčad Agodalma u prvoj utakmici polufinala doigravanja Prve lige. Uzvrat je u nedjelju, a prva momčad koja dođe do dvije pobjede, igrat će u finalu s pobjednikom dvoboja Dubrava – Dubrovnik. Pobjednik finalne serije igrat će HT Premijer ligu iduće sezone, dok će poraženi igrati dodatne kvalifikacije i to s pretposljednjom momčadi HT Premijer lige.
Puntamičani nisu imali nikakvog problema u ovom dvoboju. Već u prvoj dionici su napravili veliku seriju i imali +20. Nakon Perićevog zakucavanja na semaforu je stajalo 16:8 za domaću momčad. Nekoliko trenutaka prije Sonik-Puntamika je digla agresivnost, što je rezultiralo s tri uzastopone izgubljene lopte gostujućeg sastava. Marko Atelj je s košem i dodatnim slobodnim bacanjem povisio na 19:8. Izgubili su novu loptu gosti, a ovaj put je to kaznio Edd i Jurjević i nakon serije Sonika 13:0, odlučio je gostujući trener Joško Garma pozvati minutu odmora. Nakon minute odmora ništa novo. Izgubljena je nova lopta, igrači Agodalma su promašili dva šuta, pa su bacanja zabili Bučaj (jedno) i Palčić (dva). I nakon pet minuta bez koša i serije od 16:0, Ribarić je prekinuo seriju domaćeg sastava. Na kraju prve četvrtine Sonik-Puntamika je vodila 30:10.
Gosti su pokazali zube početkom druge dionice i serijom 6:0 natjerali domaćeg stratega Šimu Kraljevića na minutu odmora. Istini za volju već je dobar dio momčadi izrotirao domaći strateg. Vratio je Kraljević u petorku Petanija, Jurjevića i Atelja. No, trebalo je pet minuta gostima da s – 20 dođu na – 10. Malo su se stabilizirali u napadu, Puntamičani su spustili pritisak, Petani je dobio treću grešku, ali tada Perić i Palčić postižu važne koševe i povećavaju na mirnih +16 (39:23), a na poluvremenu domaći košarkaši imaju 52:35.
Ništa se specijalno nije događalo u drugom dijelu. Gosti su prvo probali zonom, pa par napada i „dobili“. Onda su se Zadrani vratili. Pa su probali podići agresivnost, pa preuzimati. Ali prednost koju je Sonik- Puntamika ostvarila na početku utakmice, do kraja više nije ispuštala.
Cijela prva petorka Puntamičana postigla je dvoznamenkast broj koševa, a uz njih je i Ceranja zabio 13. Sigurno je da će košarkaši Sonik- Puntamike imati kud i kamo veći zalogaj u drugoj utakmici u Zagrebu.
SONIK-P. 90
AGRODALM 66
(30:10, 22:25, 20:15, 18:16)
ZADAR – Dvorana Jazine. Gledatelja 69 . Suci: Josip Jurčević Marko Živaljić Karlo Mirčeta.
SONIK-PUNTAMIKA: Atelj 11, Petani 13, Palčić 10, Jurjević 12, Perić 11, Ceranja 13, Bučaj 6, Jošić 3, Bašić 2, Erlslan 5, Paleka 2. Trener: Šime Kraljević.
AGRODALM: Božek 2, Ribarić 7, Matić 5, Žužul 5, Mohač, Baran 6, Gržinić 8, Markočić 2, Kuzmanović11, Cera17, Radoš 3, Jurinec. Trener: Joško Garma.