Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

ZADARSKI ZATVOR KAO AUTOBUSNI KOLODVOR Nakon samo 7 dana istražnog zatvora Daruvarac na slobodi! 24-godišnjak povukao prijavu prijetnje!

05.04.2019. 15:36
ZADARSKI ZATVOR KAO AUTOBUSNI KOLODVOR Nakon samo 7 dana istražnog zatvora Daruvarac na slobodi! 24-godišnjak povukao prijavu prijetnje!


Nakon sedam dana istražnog zatvora Darko Kovačević zvani Daruvarac (32) pušten je na slobodu. Zadarski zatvor napustio je u petak, 15-ak minuta prije 16 sati, a ispred ga je dočekao brat u bijelom Mercedesu.  Glasnogovornik Županijskog suda u Zadru Hrvoje Visković  kazao nam je kako je Daruvarac pušten jer je 24-godišnjak koji ga je prijavio za prijetnju jučer povukao prijavu. Potom se priopćenjem oglasilo i Općinsko državno odvjetništvo navodeći da su  1. travnja 2019. godine zaprimili posebno izvješće Policijske uprave zadarske kao dopunu kaznene prijave 24-hrvatskog državljanina protiv osumnjičenog 32-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog učina kaznenog djela iz čl. 139. st. 2. KZ-a, te je protiv osumnjičenika rješenjem suca istrage određen istražni zatvor po osnovi čl. 123. st. 1. toč. 3. ZKP-a.
– Tijekom dokaznog postupka, oštećenik je povukao prijedlog za progon te zbog povlačenja oštećenikova prijedloga nema procesnih uvjeta za daljnje vođenje kaznenog postupka protiv osumnjičenika, a isto tako više ne postoji niti osnova za istražni zatvor zbog čega je sucu istrage predloženo ukidanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika, stoji u izvješću ODO-a Zadar.
Podsjetimo, Daruvarcu je određen istražni zatvor nakon što ga je u subotu navečer zbog prijetnje na terasi kafića Yachting na Puntamici prijavio 24-godišnji F.G.  Navodno je Daruvarac 24-godišnjaku s kojim se dobro poznaje i s kojim dijeli zajedničku strast prema motorima prišao s leđa dok je ovaj sjedio i ispijao piće te ga opsovao prigovorivši mu ujedno zbog pisanja komentara na društvenim mrežama vezanih uz Daruvarčevo premlaćivanje mlade Zadranke u lipnju prošle godine. F.G. mu je, kako neslužbeno doznajemo odgovorio » što hoćeš, pa imaš 50.000 komentara« no, kad je stigla policija on se odlučio prijaviti prijetnju smrću. Daruvarcu je sutradan određen istražni zatvor do 30 dana, prijetila mu je kazna zatvora do tri godine, a nakon najnovijeg obrata do suđenja neće ni doći. Ipak, Daruvarca ponovno čeka odlazak iza rešetaka zbog prijetnje i premlaćivanja 18-godišnjakinje. Početkom godine on je nepravomoćno osuđen na pjedinstvenu kaznu u trajanju od pet godina. Espisom predmet je dodijeljen Županijskom sudu u Splitu kao sudu drugog stupnja na odlučivanje, odnosno donošenje pravomoćnog pravorijeka.