Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

“Azamara Journey” dovezao preko 600 turista

Autor: Elza Radulić-Toman

04.05.2009. 22:00
“Azamara Journey” dovezao preko 600 turista

Foto: Ivan JAMIČIĆ



S obzirom da su uz gat istodobno bili privezani “Azamara Journey” i “Zadar”, za “Ariona” nije bilo mjesta pa se morao usidriti u kanalu


Prvi put ove godine u zadarskoj luci su se jučer odjednom našla dva kruzera. Već u sedam sati ujutro privezao se veliki američki kruzer “Azamara Journey”, kojemu je to bio i prvi dolazak u Zadar i, nažalost, jedini ove sezone. To je putnički brod dug više od 180 metara, koji prima skoro 700 putnika. Veći je i od “Deutschlanda”, koji nam je također bio u ožujku i to samo taj put u ovoj godini.
“Azamara Journey”, koji plovi pod zastavom Malte, a matična mu je luka Miami, u Zadar je doputovao iz Kopra na putu za Dubrovnik i dovezao 608 putnika. Od njih je bilo čak 300 Amerikanaca, 150 je Britanaca, a ostali su iz drugih raznih zemalja. Poslije njega jučer je doputovao i “Arion”, portugalski kruzer koji nam stiže češće i već više godina zaredom i koji ćemo viđati sve do jeseni. S obzirom da su uz gat istodobno bili privezani “Azamara Journey” i “Zadar”, za “Ariona” nije bilo mjesta pa se morao usidriti u kanalu. Za danas je bio najavljen dolazak i “Moneta”, ali je otkazan, kao i neki njegovi dolasci dosad. Inače, za ovu turističku sezonu najavljeno je 60-ak ticanja velikih svjetskih kruzera u zadarsku luku.