Bogat program za blagdan sv. Gospe Loretske

Slika korisnika admin
arbanasi_knjiznica_3
Filip BRALA
Obilježavanje blagdana počinje već danas izložbom u Gradskoj knjižnici - ogranak Arbanasi

Prilikom nadolazećeg blagdana Svete Gospe Loretske Društvo zadarskih Arbanasa pripremilo je bogat kulturni program kojim će obilježiti i proslaviti dan svoje zaštitnice.

Obilježavanje blagdana počinje već danas 5. svibnja u 19.30 sati u Gradskoj knjižnici ogranku Arbanasi otvorenjem izložbe fotografija Bernarda Dadića na temu "Sjećanje".

Još jedna izložba bit će postavljena u zgradi gradske knjižnice u Arbanasima, i to u prostorijama Zavičajne zbirke zadarskih Arbanasa u potkrovlju. Građani će ovu izložbu, pod nazivom "Iz prošlosti zadarskih Arbanasa", moći pogledati od danas pa do 25. svibnja. Izložbene eksponate sakupio je Dorain Perović.

U petak u 19 sati u prostorijama izložbene dvorane Znanstvene knjižnice u Zadru najavljeno je predstavljanje knjige Aleksandra Stipčevića "Socijalna povijest knjige u Hrvata - knjiga III. od početka hrvatskog narodnog preporoda (1835) do danas".

Dan prije velikog blagdana u subotu ujutro u 10 sati bridge sekcija Društva zadarskih Arbanasa "Bridg klub Mirror" organizira prezentaciju te turnir u bridgu u svojim prostorijama koje se nalaze u zgradi ogranka Arbanasi GKZ-a.

Istog dana dolaze i Hrvati katolici iz Barske nadbiskupije u posjetu.

Za nedjelju 10. svibnja najavljena je proslava blagdana čiji će vrhunac biti svečana misa u 18 sati nakon koje će biti tradicionalna procesija kroz cijele Arbanase s Gospom okićenom zavjetnim zlatnim nakitom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno