Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ove godine skromna kampanja

Autor: Katina Vrsaljko

04.05.2009. 22:00
Ove godine skromna kampanja

Foto: Vedran SITNICA



HSLS-ove kandidate za zamjenika župana, gradonačelnike, načelnike općina i nositelje lista HSLS-a za gradove i općine Zadarske županije na predstojećim izborima predstavio je jučer novinarima Stanko Zrilić, predsjednik Županijskog vijeća HSLS-a.
– HSLS će voditi jednu skromnu i pozitivnu kampanju, političke suparnike ćemo probati nadići u svakoj sredini ali samo argumentima, bez ružnih riječi, rekao je Zrilić te otkrio da će u kampanju utrošiti oko 100.000 kuna jer bi, kako kaže, skupa kampanja bila kontraproduktivna.
HSLS ima 21 listu kandidata u županiji, od čega je 12 samostalnih, a ostalo su koalicijske. Kandidati za Županijsku skupštinu su Branka Perinčić, Mate Fabijanić, Marko Klanac i Marino Marić, dok je Stanko Zrilić kandidat za zamjenika župana. Za Gradsko vijeće Zadra HSLS ima dva kandidata, a to su Damir Kasap i Olja Radulić, dok je za Gradsko vijeće Benkovca nositelj samostalne HSLS-ove liste Ivica Žuvela. U Obrovcu je kandidat za gradonačelnika Marko Klanac, a u Pagu je koalicija HSLS-a i HSP-a za kandidate za gradonačelnika i Gradsko vijeće postavila Željka Goleša i Franćija Valentića. Nositeljica HSLS-ove liste za Gradsko vijeće Biograda je Ljiljana Babara.
Na konferenciji za novinare predstavljeni su i kandidati za načelnike općina i nositelji HSLS-ovih lista za Općinska vijeća.