Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Znanje na prodaju

Autor:

04.05.2009. 22:00
Znanje na prodaju

Foto: Ivan JAMIČIĆ



I dok se na splitskim fakultetima nastava jučer počela održavati, na Sveučilištu u Zadru s blokadom nastave se nastavilo i tijekom jučerašnjeg dana. Kako neslužbeno doznajemo nekoliko je profesora pokušalo organizirati nastavu, no studentska redarska služba u tome ih je spriječila


Ako može ministar prodavati znanje, možemo i mi, bila je poruka predstavnika Nezavisne studentske inicijative Zadar, koji su jučer na Narodnom trgu prodavali znanje. Cijena, simbolična, 10 lipa plus PDV, no moglo je i besplatno, onima koji nemaju. Cilj svega je bio osvještavanje ljudi o stanju na svim razinama obrazovanja. Jer, kazali su studenti, ako se danas ne plaća osnovnoškolsko i srednješkolsko obrazovanje, ne znači da neće sutra.
I dok se na splitskim fakultetima nastava jučer počela održavati, na Sveučilištu u Zadru s blokadom nastave se nastavilo i tijekom jučerašnjeg dana. Kako neslužbeno doznajemo nekoliko je profesora pokušalo organizirati nastavu, no studentska redarska služba u tome ih je spriječila.
Prema uputama Uprave Sveučilišta nastava se pokušala organizirati, što znači da su profesori dolazili na predavanja prema rasporedu, no studenti nisu dopuštali održavanje nastave. Kako smo mogli čuti tijekom jučerašnjeg dana, do nikakvih ekscesa na nijednom odjelu nije došlo. Dapače, studentska redarska služba je odlično organizirana, tako da su se mogle čuti samo riječi pohvale.
Uz blokadu nastave i program na Narodnom trgu jučer su se tijekom cijelog dana prikazivali filmovi, a u 20 sati održan je redovni plenum.