Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Konačna odluka o financiranju ovogodišnjih manifestacija

Autor: Vanja Mirčeta

04.05.2010. 22:00
Konačna odluka o financiranju ovogodišnjih manifestacija

Foto: Filip BRALA



Iako je zaključno s 26. ožujka 2010. godine istekao rok za prijave i predaju dokumentacije na pozivni natječaj za sufinanciranje manifestacija u 2010. godini značajnih za turističko-ugostiteljsku ponudu grada Zadra temeljem odluke Turističkog vijeća Turističke zajednice Grada Zadra od 15. siječnja 2010. godine, konačna odluka o konceptu turističke ponude te financiranju iste još uvijek nije donesena. Naime, prema riječima Zvonka Šupe, direktora TZ Grada Zadra, pismene ponude za organizaciju i održavanje gospodarskih, kulturnih, sportskih i drugih manifestacija, u 2010. godini, na području grada Zadra, odavno su otvorene te je kako ističe, na već dvije održane sjednice Turističkog vijeća napravljena najuža selekcija između prijavljenih programa, no konačni koncept i sufinanciranje manifestacija koje će obilježiti ovu sezonu svoj epilog bi konačno trebali imati ovaj petak, na trećoj sjednici sazvanoj zbog ovog natječaja.
– Situacija je takva kakva jest. Turistička zajednica Grada Zadra nastoji u sklopu svojih mogućnosti na najbolji mogući način, odnosno što bolje i kvalitetnije podržati što više manifestacija i programa za ovo ljeto. Tražimo najbolji način kako da to sve skupa dobro izvedemo i posložimo. Nastojimo ne odustati od ničega, no sve ćemo saznati u petak. Do tada ćemo još jednom sve ponude dobro razmotriti, ali ne u interesu TZ već prijavljenih pojedinaca. Zasjedanje Turističkog vijeća sazvano je i taj već treći put samo iz razloga jer je ta tema za nas jako važna. Mi imamo viziju kako će ove godine sve skupa to izgledati, no samo moramo odvagnuti koliko i gdje možemo izdvojiti da ne bude nekakvih neprilika, istaknuo je Šupe.
Kriteriji za donošenje odluke o sufinanciraju manifestacija bili su utjecaj na unapređenje boravka turista i općenito poboljšanje turističke ponude grada Zadra, vrijeme i mjesto održavanja manifestacija, financiranje manifestacija, odnosno njihovo sufinanciranje od strane drugih subjekata te organizacija manifestacija, prema sveobuhvatnosti, broju sudionika i posjetitelja.
Prema odluci TZ Grada Zadra sredstva za odabrane manifestacije trebala bi se uplaćivati korisnicima po održanoj manifestaciji i dostavljenom izvješću i dokumentaciji, kojom se dokazuje namjensko korištenje sredstava (račun za izvršenu uslugu ili kupljenu robu, ugovori o djelu i dr.), kako je istaknuto u pozivnom natječaju. Konačnu odluku o sufinanciranju manifestacija, prema riječima Zvonka Šupe, na već trećoj održanoj sjednici Turističkog vijeća zbog iste tematike, a koja bi se trebala održati ovaj petak, donijet će Turističko vijeće Turističke zajednice grada Zadra.
 


Ostaju li projekti RMC-a?


Prema svemu sudeći jedan od najvećih gubitnika ovogodišnjeg natječaja bit će agencija RMC koja je nedavno, podsjetimo, ovrhom “sjela” na račun TZ Grada Zadra zbog neisplaćenih honorara za prijašnje poslove. U ovoj su agenciji u vlasništvu Igris i Darka Smrkinića izrazili bojazan da bi se tako nešto moglo dogoditi, no Šupe odlučno demantira mogućnost revanšizma.
– Ne želim takve insinuacije uopće komentirati. To, u prvom redu uopće nije istina, a ni Turističko vijeće nikada ne bi spalo na toliko niske grane da bismo se služili tako niskim udarcima, naglasio je Šupe.
O svemu će se više znati u petak.